Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült császár göngyölve

Sült császár göngyölve
Sült császár göngyölve
190 perc / előkészület: 40 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most az egyik szupermarket behozta újdonságként, na nekem sem kellett több, vettem. Imádom, ahogy a bőre megsül, belül pedig a puha, finom husi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Veszünk egy szép kiállású császárt göngyölve.
  2. Megpucolunk egy fej fokhagymát, melyet jó mélyen a két oldaláról beletömködünk.
  3. Besózzuk, ételízesítjük, borsozzuk. Hagyjuk állni minimum fél órát.
  4. Majd tepsibe rakjuk, és egy kis zsírt is rakunk alá, meg kb 2 dl vizet.
  5. Sütőben kb 180 fokon 2 órán át sütjük fólia alatt, majd az utolsó fél órában levesszük, és pirítjuk, amíg szép piros nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 30 557
elküldve: 9
receptkönyvben: 153
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csorbusz

Mióta szakács: 2012.05.30.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült császár, göngyölt sült császár, császár fokhagymásan

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2014-07-27 15:06

Göngyölt császárhúst és/vagy göngyölt szalonnát a Sparban lehet kapni. (Göngyölt sertés szalonna a hivatalos neve.) Akciósan 999Ft/Kg, különben olyan 1500 Ft. Olyan kilós rúdban a nyers húspultnál feltekerve árulják, de lehet kérni kisebbet is, elvágják. Általában veszek többet és még nyersen lefagyasztom. (Van töltött pl. kolbászos vagy ízesített pl. magyaros is.)

Ha ezt készítek megmosom, ahol a tekerés része találkozik ott dugok alá pár gerezd f. hagymát, só-bors-vegeta, ami éppen akad. Nagyon nem kell fűszerezni. Természetesen a piros kötöző szalagot rajta hagyom, ha a végén szétáll a hús vagy kifolyik a töltelék azt hústűvel összetűzöm.

Picit jó ha pihen, de ha nem az sem gond, mehet a sütőbe. Pár evőkanál zsírt és fele annyi olajat szoktam alá önteni, majd 2 vagy 4 dl vizet, sütés közben elválik. Hamar illatozik. Lefedve közepes lángos sütöm vagy egy órát, megfordítom, meglocsolom a levével, ha olyanom van teszek mellé sülni hagymát, zöldséget, amit akad. Ezt követően fél óra múlva leveszem a zsírpapír vagy alufóliát a tetejéről és u.azon a mérsékelt lángom hagyom megpirulni. Melegen és hidegen is kitűnő!

Még nem találkoztam olyan húsevővel, aki ne imádná! Egyszerű, egy családnak bőven elég, ünnepi ételnek narancslevessel szokták tálalni. Hidegen is mennyei. Mégis méltatlanul kevesen ismerik és a legtöbb húsüzletben nem is értik mit szeretnék. Süssétek meg és bekerül a kedvenceitekbe!

Csorbusz köszi, hogy feltöltötted a receptet!

(A félreértések elkerülése végett: lehet kapni göngyölt császárt, göngyölt szalonnát, göngyölt karajt stb. is a hentespultban. Most göngyölt sertés szalonnából készítettem. Általában ahol van hagyományos Spar üzlet ott lehet kapni, én is kisvárosban vettem.)

Kevi70
Kevi70 Tue, 2012-07-24 08:18

Nagyon guszta!! ki kell próbálnom! Közben rájöttem miért a sok kérdés, hogy sült vagy nyers? Mert a hozzávalóknál eleve sült császár van megadva, ez lehet megtévesztő! Kedves Csorbusz, ha javítod a hozzávalókat és kiveszed a "sült" szót, akkor nem lesz senkinek félreérthető! Köszönöm a recepted!!

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2012-07-24 08:58

Hűha !
Csak meregetem a szememet, amikor ezeket a bejegyzéseket olvasom !!! A receptet el kell olvasni figyelmesen és értelmezni kell, azután nem lesz ennyi balga kérdésetek. Ez egy annyira egyszerű és jól leírt recept, hogy ennél csak a rántotta elkészítésének leírása az egyszerűbb. Elnézést, nem akarlak benneteket kioktatni. de lehet, hogy csak gyorsan átfutjátok a szemetekkel az egészet.
Mindenkinek jó sütés - főzést és figyelmes olvasást kívánok : Zoli

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2012-07-24 10:12

Köszönjük a jó tanácsot Zoli!
Mint ahogy már többen is írtuk, a recept először hibásan volt megadva, de közben már javította Csorbusz.
Neked is szép napot!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Mon, 2012-07-23 19:12

Bocs, lehet, hogy én vagyok nagyon kezdő, de a sült császárt miért kell még 2 és fél órán át sütni?
Szeretném elkészíteni, de így nem értem a leírást.

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Tue, 2012-07-24 08:03

Nem vagy kezdő Döme-Ádám:) Azért sült, mert megsütöm a sütőben, és nyersen veszem. Van olyan is, hogy sült császár, az olyan mint a szalonna. Azt úgy adják a boltban. De ezt nyersen veszed.

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2012-07-24 10:08

Köszönöm a válaszodat!
Én is azért kérdeztem, mert - ahogy Kevi70 írta- tegnap még "sült" császár volt a hozzávalóknál is, de látom mára javítottad.

További szép napot!

yooshi
yooshi Mon, 2012-07-23 18:06

Szia Csorbusz!
Gondban vagyok a göngyölt császárt illetően. nálunk a szomszéd boltban évek óta van ilyen sült császár. Sajnos azonban nem finom friss és ropogós a bőre, hanem puha. Így már nem is próbálkozom.
Az alapanyag már ez a sült verzió, vagy tényleg megvehető nyer formátumban? S ha van, akkor kérlek írd meg melyik üzlet forgalmazza!
Köszönettel: yooshi

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Tue, 2012-07-24 08:02

Szia Yooshi!
Ez a nyers verzió. Tudom melyikre gondolsz, apum is vett a múltkor olyat, aminek az a neve, hogy sült, az is göngyölve van. De ez nem az, ennek rendesen nyers a színe. A sp...r-ban vettem, nem tudom lehet-e üzletneveket írni. :)

yooshi
yooshi Wed, 2012-07-25 07:23

Szia Csorbusz!
Ilyennel még nem találkoztam, de ezek után keresni fogom. Tetszik a recepted, biztosan elkészítem. Olyan ínycsiklandó... :)

1097
császárszalonna 1 kg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 közepes fej
sertészsír 1 ek
víz 2 dl