r
Nosalty Logó

Fűszeres tőzegáfonyával göngyölt pulykamell

Penny Market
Fűszeres tőzegáfonyával göngyölt pulykamell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A húshoz

450
Kalória
43.6g
Fehérje
12.2g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
159.9g
Víz
216.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

Összesen 450 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

Összesen 2690 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

Összesen 180 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 450 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.5 g

Zsír

  • Összesen
    146.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4760.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2446 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    959.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 2690 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A diót pirítsuk meg száraz serpenyőben. Aprítsuk fel a hagymát, a tőzegáfonyát, a sonkát, a petrezselymet, a snidlinget, a szárzellert és a pirított diót is.
  2. Hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát, és dinszteljük meg. A hagymára később rádobhatjuk a sonkát, a zellert, a diót és a tőzegáfonyát is. Pirítsuk össze őket, majd hagyjuk kissé kihűlni.
  3. A töltelékalaphoz tegyük hozzá a tojást, a vízbe vagy tejbe áztatott kenyeret összenyomkodva. Fűszerezzük, és alaposan keverjük össze.

A húshoz

  1. A húst úgy vágjuk szét, hogy ki tudjuk teríteni egy sütőpapírra, majd alaposan klopfoljuk ki, hogy kb. 1 cm vastagságú legyen. Nem gond, ha nem kapunk egyben 1 kg-os pulykamellet, két darabból is el tudjuk készíteni, ugyanezt a technikát követve, majd a két húst illesszük össze, úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ezután klopfoljunk rá az összeillesztett részre.
  2. Sózzuk és borsozzuk a húst, majd forgassuk úgy, hogy a legszélesebb része felénk essen. A tölteléket terítsük el a húson, egyenlő vastagságban, majd kezdjük el feltekerni az alatta lévő sütőpapír segítségével.
  3. Mikor elkészültünk a hús feltekerésével, spárga segítségével kötözzük meg, hogy ne essen szét, majd a sütőpapírral együtt tegyük tepsibe, és alufóliázzuk le. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 45 percig fóliával, majd pirítsuk még további 15-20 percig, fólia nélkül.
  4. A sütés felénél dobhatunk mellé zöldségeket is, illetve készíthetünk mellé salátát és mártást is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha az ünnepek alatt idén megvillantanád a családnak és a barátoknak a főzőtudományodat, akkor készítsd el ezt az aszalt gyümölccsel teli méretes sült húst, amely az ünnepi asztal éke lesz.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...