r
Nosalty Logó

Hun-Tex húsos babfőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Hun-Tex húsos babfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4612 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10324 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 1153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    388.1 g

Zsír

  • Összesen
    185 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11446.4 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    1303 mg
  • Foszfor
    3909 mg
  • Nátrium
    4197 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    1719.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    463 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2171 micro
  • Kolin:
    1286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    2649 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    41294 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 4612 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1470 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe, vagy néhány órára.
  2. Tegyük a babot egy lábasba, öntsük fel vízzel, tegyünk bele sót, és a babérleveleket. Főzzük puhára, csak annyi vizet hagyunk rajta hogy ellepje, és ne égjen le. A főzés végefelé elfőzzük a víz nagy részét, időnként kevergessük, és ellenőrizzük, nehogy oda égjen.
  3. Miközben abab fő, ahúst kockákra vágjuk (kb. 3 cm) ahagymát aprókockákra szeleteljük, a zöldségeket nagyobb, 2-2 cmdarabokra vágjuk.
  4. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát (lehet kevés barna cukorral vagy sóval ki hogy szokta), félre húzzuk a tűzröl, beletesszük a sót, a pirospaprikát, borsot,chili, cumint, koriandert, és a húst.
  5. Jól összekeverjük, és visszarakjuk a tűzre (közepes vagy egy kicsit alacsonyabb).
  6. Folyamatosan keverjük a húst, a fűszerekben ekkor hozzá rakjuk az apróra vágott fokhagymát.
  7. Így kevergessük, dinszteljük víz nélkül legalább 10-percig, tapasztalatom, hogy így a marhahús nagyon finom, vajpuha omlós lesz a végén. Ha nagyon száraz, nagyon kevés vízzel felönthetjük (kb.1dl)
  8. Tegyük bele a paradicsomot, zöld paprikát, ízlés szerint a házi kolbászt.
  9. Hagyjuk, hogy a zöldség levében főjön5 percig, ne felejtsük el kevergetni.
  10. Lassan hozzáöntjük a paradicsomlevet is, és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Szükség esetén kevés vízzel felöntjük. Arra azért vigyázzunk hogy ne legyen túl leveses!
  11. Ha a bab és a hús elkészült, öntsük a húst a levével együtt a babhoz, és forráspontig melegítjük. Ezért is nem jó, ha sok levet hagyunk rajta, akkor nem lesz sűrű és krémes.
  12. Figyelem, ha sok a víz a babon öntsük le belőle és csak azután tegyük a húst hozzá!
  13. Tejföllel, és petrezselyemmel vagy cilantrotálaljuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 27390
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Ajánló

Ha ajánlhatom, tegyünk barna curot a hagymára, a  babnak is jobb lesz így az íze!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hun-Tex magyarázata Magyar-Texasi. Ezt a receptet improvizáltam így a nevét is. A bab és a hús is vajpuhára főtt, krémes ízletes rántás nélkül. Lehet az én emlékeim ködösek, de engem a sólet ízére emlékeztetett, csak egy kicsit fűszeresebb volt. A marhahúst én mindig így kezdem főzni, ugyanis olyan puhára fő hogy még a kanál érintésétől is szétmállik a rostok teljesen felpuhulnak. Jó étvágyat kívánok:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?