Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó-főzelék

Sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsó-főzelék
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sárgaborsó (vagy felesborsó, kinek-mi) az egyik legalulértékeltebb alapanyag, pedig fehérjében gazdag, szuper hüvelyes. Legtöbbször főzeléket készítünk belőle - így tettünk most mi is, és egy finom, füstös verziót hoztunk nektek, pirított kolbászkarikákkal a tetején.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót beáztatjuk legalább egy fél órára. Egy lábosban egy kis olajon lepirítjuk a felkarikázott kolbászt, majd amikor már ropogós, kiszedjük és félretesszük.
  2. A kolbászból kisült zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Mikor már szép üvegesre pirult a hagyma, megszórjuk füstölt fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót.
  3. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és beledobunk pár babérlevelet. Keverünk rajta egyet, lefedjük, és mérsékelt lángon egy óra alatt puhára főzzük a borsót. Közben keverjünk rajta egyet-egyet, ha pedig elfőne minden víz róla, pótoljuk.
  4. Amikor már teljesen puha és szétfőtt a sárgaborsó, szedjünk belőle egy-két merőkanállal egy tálkába. Ehhez adjuk hozzá a tejfölt, botmixerrel pürésítsük, majd öntsük vissza a lábasba.
  5. Keverjük el alaposan, főzzük még 5-10 percig, majd tálaljuk a ropogósra pirított kolbászkarikákkal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 224
össznézettség: 21 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

felesborsó-főzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

527
felesborsó 30 dkg
napraforgó olaj 2 ek
kolbász 15 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
füstölt pirospaprika 1 ek
finomliszt 0.5 ek
víz 2 l
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
tejföl 1 dl