Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos babfőzelék

Tárkonyos babfőzelék
Tárkonyos babfőzelék
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindnyájan nagyon szeretjük a különböző főzelékeket, ez a pikáns íze és a nehéz olajos rántás mentessége miatt kedvenc.

Aki kevésbé szereti savanykásan, egy kis cukrot is tehet bele.

Tálalhatjuk főtt tojással, virslivel vagy bármilyen feltéttel.

Ha ízesebbre, esetleg masszívabbra szeretnénk, a babbal együtt főzhetünk egy kis csülköt, és akár be is ránthatjuk...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző este beáztatott (ez csak a száraz babra vonatkozik, a frissen fejtettet nem áztatjuk) babot annyi friss hideg vízben, ami épp ellepi, egy fej tisztított vöröshagymával és babérlevéllel főni tesszük.
  2. Ha a bab megpuhult, hozzáadjuk az ételízesítőt is (az ételízesítőben található sótól megkeményedhet a bab héja, ha a főzés elején keverjük bele).
  3. Eltávolítjuk a hagymát és a babérleveleket, majd kb. 2 merőkanálnyi főzőlevet és babot összeturmixolunk 1 kis tejföllel vagy joghurttal, majd a többi babhoz keverjük.
  4. A majdnem kész főzeléket tárkonnyal és kb. egy evőkanál almaecettel ízesítjük, és még egyszer átforraljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 940
elküldve: 0
receptkönyvben: 159
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos babfőzelék - light :-), tejfölös babfőzelék, lisztmentes főzelék fejtett babból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cloudberry
cloudberry Thu, 2013-07-04 13:43

Finom! Bár én 2 dolgot kihagytam belőle: 1. az ételízesítőt, mert azt egyáltalán nem használok, de csak sóval is tökéletes (szerintem még jobb is, bár nincs lehetőségem összehasonlítani), 2. az almaecetet, mert nekem pont elég savanykás lett a tejföltől. De a tárkony telitalálat! Gyakran fogom főzni :).

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Thu, 2013-07-04 13:54

Igazán nagyon örülök, hogy ízlett. :-)
Ételízesítő helyett akár leveskockát is lehet használni. Bár az sem természetes...
Egyszer érdemes megpróbálni almaecettel is, mert igazán pikánssá teszi. :-)

cloudberry
cloudberry Wed, 2013-07-24 16:58

Leveskockát sem használok, mert az is ételízesítő. :) Kipróbálom majd almaecettel is!

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Thu, 2015-11-19 23:07

Elsősorban én is a "biovegeta"-t (bocs, nem tudom, mi az igazi neve, a lényeg az, hogy vegyszermentes) preferálom, de házilag is készíthetünk ételízesítőt: több csomag leveszöldséget ledarálok, sózom és kifertőtlenített üvegben elteszem, kész is. Esetleg a zöldség darálmányt ki is lehet szárítani...

422
fejtett bab 40 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
babérlevél 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
almaecet 1 ek