r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsgombócok

VnéEdit
Hortobágyi húsgombócok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gombóc

Sertéspörkölt

Tálaláshoz

1215
Kalória
81.1g
Fehérje
99.2g
Szénhidrát
53.3g
Zsír
498.7g
Víz
250.6g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gombóc

Sertéspörkölt

Tálaláshoz

Összesen 1215 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gombóc

Sertéspörkölt

Tálaláshoz

Összesen 4861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gombóc

Sertéspörkölt

Tálaláshoz

Összesen 150 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2799.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    498.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1215 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11198.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    3871 mg
  • Nátrium
    5678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1994.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 4861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

Gombóc

  1. A pörköltről leöntjük a levét. A tejfölt a liszttel összekeverjük, és behabarjuk vele a pörkölt levét. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel pürésítjük, ízesítjük még egy kis őrölt borssal, sóval.
  2. A főtt, áttört burgonyát a liszttel, zsírral, búzadarával összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, és egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe tegyünk 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst, és gombócokká formázzuk. A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Amint megfőttek, vízzel leöblítjük, és a tejfölös pörköltlébe szedjük, és az egészet összemelegítjük.
  3. Melegen tányérra szedve, tejföllel leöntve tálaljuk.

Sertéspörkölt

  1. A combot kockákra vágjuk.
  2. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, olajon üvegesre pároljuk, rászórtjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük és a húst beletesszük, fűszerekkel ízesítjük.
  3. A többi hozzávalókkal együtt készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Maradék pörköltből kreáltam, nagyon finom lett. Ajánlom elkészítésre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...