r
Nosalty Logó

Hidegtál Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hidegtál Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

Összesen 658 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

Összesen 3277 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

Összesen 143 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.6 g
  • Cink
    158 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    122 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    73 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 658 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9557.9 g
  • Cink
    791 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1959 mg
  • Vas
    609 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    3638 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    363 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1677 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    4103 micro
  • β-crypt
    922 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3829 micro
Összesen 3277 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

Elkészítés

Kaszinótojás

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját, és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal. Majd hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen nagyon puha. Nyomózsákba tesszük, és mindegyik tojásba nyomunk egy kis adagot.

Sonkatekercs

  1. A sonka szeleteket előkészítjük.
  2. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. A nyomózsáknak itt is hasznát vesszük. A végeihez is nyomunk egy kisebb gombóckát. Készen van, bár jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.

Sajttölcsér

  1. A körözött hozzávalóit, túrót, fűszereket összekeverjük villával alaposan.
  2. A trappista sajtot vékonyra felszeleteljük. (Akkor jó, ha kerek.) Ketté vágjuk, pont félbe, tölcsért készítünk belőle. Nyomó zsákba töltjük a körözöttet, megtöltjük a tölcséreket.

Díszítés

  1. A díszítő elemeket alaposan megmossuk. Egész fejes salátát leveleire szedjük. A levelekkel alapot készítünk a kaszinótojások, sonkatekercsek (most díszítjük a végeit nyomózsákkal), sajttölcséreknek. A lilahagyma karikával elválasztjuk a sajttölcséreket. A narancsokkal a sonkatekercseket választjuk el. A kaszinótojásokat uborkával, paradicsommal díszítjük. Az egyetlen piros almával a fő díszítést rakjuk a tálra. Némi kézügyességgel, éles késsel bevagdossuk 45 fokos szögben az alma közepe felé. Elcsúsztatjuk 1 cm távra, kialakul a rózsa. Lásd a képet !
  2. Fontos! Felhasználásig, a tálalásig hűtőben tároljuk!
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 32448
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 05.

Ajánló

A díszítést a zöldségek tárháza adja. Petrezselyem, uborka, paradicsom, retek, saláta stb.  Igyekeztem az ízek miatt megválasztani a hozzá illőket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hidegkonyhát Szilveszterkor, húsvétkor, ballagáskor, ünnepeken gyakran tálaljuk fel.

Hozzávalók

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek