Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges tojáskocsonya

Zöldséges tojáskocsonya
Zöldséges tojáskocsonya
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sültek mellé ajánlom.
Nagyon finom, mutatós saláta.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nálam a zöldségfélék mirelit voltak, így mehetettek a forrásban lévő, sós vízbe.
  2. Ha friss zöldségféléket főzünk, akkor a brokkolit és a karfiolt apró rózsákra szedjük, a sárgarépát felkockázzuk. Sós, forró vízben roppanósra főzzük az előkészített zöldségeket, és a borsót is. Ha kész, leszűrjük, lehűtjük, és félretesszük.
  3. A tojásokat elkeverjük tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
  4. Egy 30 cm hosszú őzgerincformát kibélelünk folpack fóliával, de úgy, hogy jól túllógjon a formán. Beletesszük a zöldségeket, és ráöntjük a tojásos tejszínt.
  5. A tetejére visszahajtjuk a lelógó fóliát, betakarjuk vele, és előmelegített sütőben, 150 fokon gőzöljük. (A folpack tetejére alufóliát teszünk.) A gőzölés úgy történik, hogy peremes tepsibe tesszük a betöltött formát, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formának a 3/4 részéig érjen.
  6. Amikor megkeményedik, kb. 35 perc, tetejéről eltávolítjuk a fóliát, és kiborítjuk a formából. Nem csomagoljuk ki, csak szeletelés előtt. Ez a kocsonya hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, csak úgy magában, de húsok mellé is kínáljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×10 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 176
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tapas
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges őzgerinc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

167
tojás 7 db
főzőtejszín 150 ml
zöldségkeverék 50 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
fehér bors 0 ízlés szerint