Majonézes torma
210 kcal
Mennyei tojáskrém
258 kcal
Tormás burgonyasaláta gazdagon
435 kcal
Sonkás pitetojások
597 kcal
Húsvéti croque madame
Leírás
Majonézes torma – receptek, leírás, tippek
A boltok polcain évtizedek óta megtalálható a tubusos vagy kisüveges majonézes torma, a következő összetevőkkel: reszelt torma, víz, növényi olaj, ecet, cukor, módosított kukorica-keményítő, étkezési só, mustármag, étkezési sav, tartósítószerek, illetve sűrítőanyag, de az összetétel gyártónként változhat. Készítsük házilag, adalékanyagok nélkül!
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
Mi az a majonézes torma?

A majonézes torma reszelt torma és majonéz keveréke ecettel, sóval, borssal, sőt, akár tejszínnel dúsítva. Készíthetünk majonézes tormát otthon is, frissen reszelt torma, házilag készített vagy készen vásárolt majonéz, illetve ecet/citromlé és fűszerek összekeverésével. A reszelt tormát keverjük el a többi hozzávalóval, és használjuk fel szendvicsek, saláták készítéséhez, de kiváló alapanyaga például a sonkatekercseknek, különböző hidegtálaknak. Ehetjük főtt, illetve sült húsok mellé is. A tormát reszelés után minél előbb használjuk fel, mert gyorsan veszít ízéből, aromájából.
Hogyan vásároljuk?
A majonézes torma évtizedek óta népszerű késztermék a magyarok körében, szinte minden boltban megtalálhatjuk tubusos és kisüveges formában egyaránt. Válasszuk a kevés adalékanyagot és tartósítószert tartalmazó vagy bio termékeket, vagy készítsük el magunk, házilag!
Mire jó a majonézes torma?
A torma évszázadok óta ismert, Magyarországon is őshonos növény, melynek reszelt gyökerét fogyasztjuk. Pikáns, általában igen csípős, de nagyon egészséges alapanyagról van szó, mely étvágygerjesztő, gyomorjavító, légúttisztító, valamint az emésztést és a vérkeringést segítő hatású. A gasztronómiában a reszelt tormát hagyományosan ecettel keverve fogyasztjuk, aki azonban az ecetes torma intenzív csípősségét sem bírja, tompíthatja az ízeket majonézzel, és készíthet vagy vásárolhat majonézes tormát.
Mi készülhet majonézes tormából?
A majonézes tormát szendvicsekhez, (majonézes) salátákhoz, húsvéti hidegtálakhoz, tojásételekhez, töltött tojások vagy sonka- és sajttekercsek töltelékéhez, szendvicskrémekhez is használhatjuk. Kerülhet mennyei tojáskrémbe, de készülhet vele fürjtojással töltött fasírtgolyó majonézes vitaminsalátával, délutáni tea mellé való szendvicsfalatka, gazdag tormás burgonyasaláta, de húsvéti croque madame is.
Még több majonézes tormás receptért görgess lejjebb!
100 g Majonézes torma
fehérjetartalom
1 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
14 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok