Majonézes torma

Majonézes torma

Leírás

A torma egy ősi fűszer- és gyógynövény, amelynek magas a C-vitamin, kalcium, magnézium, illetve nátriumtartalma. A torma étvágygerjesztő, gyomorjavító, valamint az emésztést és a vérkeringést elősegítő hatású. Íze pikáns, csípős, ez azonban tompítható a torma majonézbe keverésével. A boltok polcain is találhatunk majonézes tormát, ezek összetevői általában: reszelt torma, víz, növényi olaj, ecet, cukor, módosított kukorica-keményítő, étkezési só, mustármag, étkezési sav, tartósítószerek, illetve sűrítőanyag, de az összetétel gyártónként változó. Készíthetünk majonézes tormát otthon is, frissen reszelt torma, házilag készített vagy készen vásárolt majonéz, illetve citromlé összekeverésével. A tormát reszelés után minél előbb használjuk fel, mert gyorsan veszít ízéből, aromájából. A majonézes tormát felhasználhatjuk szendvicsek, saláták készítésére, de kiváló alapanyaga például a sonkatekercseknek, különböző hidegtálaknak. Ehetjük főtt, illetve sült húsok mellé is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

100g Majonézes torma

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

14 g

víztartalom

0 g

gramm majonézes torma?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek