Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes kukorica krokodillal

Majonézes kukorica krokodillal
Majonézes kukorica krokodillal
70 perc / előkészület: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ötletet szintén a barátnőmtől kaptam képekben. Mivel ez is olyan kis falatozós hidegtál, így ő is ment a farsangra. A lányom szerint sikere volt az ő jelmezének, és az én tálaimnak is. Én meg elhittem neki.

hozzávalók / 3 adag

A majonézes kukoricához

A krokodilhoz

A díszítéshez

  • 3 db retek (piros)
  • 1 közepes db zöldhagyma (levél)
  • 2 ek zselatin (olvasztott aszpik a kroki és a díszek lekenéséhez)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricából, a füstölt sajtból, a vajretekből a majonézzel salátát készítünk. Ha kell sózzuk, félretesszük.
  2. Az uborka vastagabb végéből levágunk egy kb 8 cm-es darabot. Hosszában félbevágjuk, és kifaragjuk belőle a két fél fejet a fogakkal. A többi részét az uborkának felszeleteljük.
  3. A gépsonkából, a lapkasajtból pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.
  4. Aszpikot olvasztunk, és el kezdjük ragaszgatni a korongokat egymáshoz: uborka, sonka, sajt, pirosretek szelet, uborka, és így tovább. Így áll össze a krokodil törzse. A farka felé vékonyodik az uborka, és kisebbek lesznek a  felvágott korongocskák (úgy az egyszerűbb, ha szakaszokat ragasztunk, és a tálon rendezzük el a krokodil végleges formáját).
  5. A krokodil méretének megfelelő tálcára rendezzük a salátaleveleket, elsimítjük a tálca egészén a kukoricasalátát, és összerakjuk rajta a krokodilt. A fejét fogvájóval rögzítjük, szájába tesszük a piros retket.
  6. A maradék uborkából elkészítjük a lábait (nekem nem maradt, sütőtökből készítettem). Átlósan megdíszítjük, olvasztott aszpikkal a krokodilt és a díszeket lefényezzük, tálalásig irány a hűtő!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 619
elküldve: 2
receptkönyvben: 181
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: nehéz
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

hidegtál, majonézes kukorica krokodillal, krokodil retekből és kígyóuborkából

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ági-Gyula
Ági-Gyula Thu, 2012-03-15 12:24

Szia Ancika!

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Hosszú hétvégén hosszú krokodilt fogunk készíteni.
Gratulálunk a formához, a tartalomhoz, egyáltalán az ötlethez. Biztosak leszünk a sikerben.

Puszilunk: Ági-Gyula

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-03-21 12:03

Kedves Ági- Gyula !
Most már tudom Zsuzsikától, hogy számomra ismerősek vagytok,Isten hozott titeket a csapatban !
Puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-03-15 17:57

Kedves Ági és Gyula !
Örülök, hogy nektek is tetszik ez a félelmetes jószág !
Jó munkát kívánok az elkészítéséhez és jó étvágyat
az elfogyasztásához! Sok sikert ! Puszi: Anci

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2012-02-21 12:15

Ancikám!
Mosolyt csalt az arcomra a krokodilod, olyan jó volt látni. El tudom képzelni a tálaid sikerét.
Ha egyszer lesz unokám, a Te alkotásaidból (mert ezek azok) fogok ötleteket meríteni, hogy meglepjem őt.
Szívből kívánok Neked (és magunknak) még nagyon sok ilyen kreatív ételt!
Puszi, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-02-21 12:32

Kedves Editke !
Igazán örülök, hogy mosolyt csalhattam az arcodra, már megérte megosztani veletek a
krokodil ötletét. Annak meg még jobban, hogy te is elkészíted majd az unokáidnak.
Ehhez kívánok neked sok szép, egészséges unokát, hogy remekelhess és érezd, hogy
milyen jó nagymamának lenni! Köszönöm a kedves szavaidat, puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-19 22:11

Kedves Anci!

Nagyon tuti !!
Ügyes vagy!! :-)))
Nehéz volt ragasztani?
Az eredmény csodálatos.:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-02-20 17:55

Kedves Évám !
Ez látszik a legegyszerűbbnek, mégis valahogy ezzel volt a legtöbb bajom !
Nehezen akart megállni. Az is lehet,hogy az én ügyetlenségem.
Azért köszönöm, aranyos vagy ! Puszi: Anci

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2012-02-19 21:20

Kedves Anci!
Nagyon jópofa a krokodilod, valamikor én is megpróbálom megalkotni! :)
Szép estét kívánok!
Samiya

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-02-19 17:10

kedves witch !
Sok sikert kívánok hozzá ! Nekem ez okozott egy kis gondot, nehezen akart megállni a törzse,
valószínű azért jelölhettem be nehéznek. A zsenge zöldséget én sem pucolom, pontosan a vitaminok miatt. Üdv: Anci

witch
witch / witch Sun, 2012-02-19 15:50

Ez szerencsere olyan egyszerunek tunik (most latom, hogy nehez kategoriaban van), hogy ebbe mar en is bele merek kezdeni. Foleg, hogy a kigyouborka a kedvencem amiert nem kell megpucolni. Nekunk meg ugy tanitottak, hogy amit lehet hejastol egyunk, mert ott lapul a legtobb vitamin.

732
csemegekukorica 570 g
majonéz 100 g
retek 1 db
füstölt sajt 10 dkg
salátalevél 6 közepes db
kígyóuborka 1 közepes db
retek 4 kis db
gépsonka 5 dkg
kolbász 10 dkg
lapkasajt 5 dkg
olajbogyó 2 db
retek 1 db
retek 3 db
zöldhagyma 1 közepes db
zselatin 2 ek