r
Nosalty Logó

Aszpikos tojásos-sonkás zöldség

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Aszpikos tojásos-sonkás zöldség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

A belsejéhez

Összesen 185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

A belsejéhez

Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

A belsejéhez

Összesen 68 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    895 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    3500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Az aszpikhoz

A belsejéhez

Elkészítés

Az aszpikhoz

  1. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, keresztbe félbevágjuk.
  2. A mirelit zöldséget roppanósra pároljuk.
  3. Egy lábosba teszünk 1/2 dl vizet, beleszórjuk a zselatint, és elkeverjük.
  4. 5 dl vízzel a zöldségleveskockából elkészítjük a levest, apránként a megolvadt zselatinhoz keverjük, és teljes felolvadásig kevergetjük. Ha szükséges, sózzuk meg.
  5. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.
  6. 4 db kb. 2 dl-es poharat, vagy bögrét hideg vízzel kiöblítünk. 2-3 kanál levet tegyünk bele, és a hűtőbe téve hagyjuk dermedni kb. 20-25 percig (célszerű az üvegpohár, hogy lássuk, hogy alakul, a végén a kiborításnál is jobb).
  7. A megdermedt aszpikra rátesszük a félbevágott tojások felét, sárgájukkal lefelé. Köré rakjuk a felcsíkozott sonkaszeleteket,1-2 kanál lét öntük rá (ha megdermedt volna az alaplé, picit melegítsük fel).
  8. Ismét sárgájával lefelé rátesszük a másik fél tojást köré, és a tetejére szórjuk a zöldségeket, színültig töltjük az aszpikos lével. Minimum 3 órára tegyük be a hűtőbe, de ideálisabbha egész éjszaka, vagy 1 napig hagyjuk dermedni.
  9. Tálalás előtt kés hegyével körbevágjuk, mártsuk a poharakat forró vízbe (ne kerüljön bele víz), ha szükséges késsel oldalról óvatosan belenyúlva lazítsuk meg, és egy kistányérra borítsuk ki.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24818
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Ajánló

Én pulykamell sonkából készítettem, mert az volt itthon. Ha gépsonkát teszünk bele, a színvilág intenzívebb lesz. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reggel a szokásos kérdésemre: "mi legyen a vacsora?" -azt a választ kaptam: "valami könnyű". A lecke feladva, így lapozgatni kezdtem a recepttáramban. Végül erre a Lajos Mari féle receptre esett a választásom. Kicsit átalakítottam, mert az eredeti receptben bor és bors is van, én meg nem találtam fontosnak, hogy legyen benne. Reggel gyorsan elkészítettem, ráért egész nap dermedni a hűtőben.

Hozzávalók

Az aszpikhoz

A belsejéhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek