Nosalty Logó

Aszpikos tojásos-sonkás zöldség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Aszpikos tojásos-sonkás zöldség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

A belsejéhez

Összesen 185 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

A belsejéhez

Összesen 742 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

A belsejéhez

Összesen 68 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 185 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    895 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    3500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 742 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Az aszpikhoz

A belsejéhez

Elkészítés

Az aszpikhoz

  1. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, keresztbe félbevágjuk.
  2. A mirelit zöldséget roppanósra pároljuk.
  3. Egy lábosba teszünk 1/2 dl vizet, beleszórjuk a zselatint, és elkeverjük.
  4. 5 dl vízzel a zöldségleveskockából elkészítjük a levest, apránként a megolvadt zselatinhoz keverjük, és teljes felolvadásig kevergetjük. Ha szükséges, sózzuk meg.
  5. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.
  6. 4 db kb. 2 dl-es poharat, vagy bögrét hideg vízzel kiöblítünk. 2-3 kanál levet tegyünk bele, és a hűtőbe téve hagyjuk dermedni kb. 20-25 percig (célszerű az üvegpohár, hogy lássuk, hogy alakul, a végén a kiborításnál is jobb).
  7. A megdermedt aszpikra rátesszük a félbevágott tojások felét, sárgájukkal lefelé. Köré rakjuk a felcsíkozott sonkaszeleteket,1-2 kanál lét öntük rá (ha megdermedt volna az alaplé, picit melegítsük fel).
  8. Ismét sárgájával lefelé rátesszük a másik fél tojást köré, és a tetejére szórjuk a zöldségeket, színültig töltjük az aszpikos lével. Minimum 3 órára tegyük be a hűtőbe, de ideálisabbha egész éjszaka, vagy 1 napig hagyjuk dermedni.
  9. Tálalás előtt kés hegyével körbevágjuk, mártsuk a poharakat forró vízbe (ne kerüljön bele víz), ha szükséges késsel oldalról óvatosan belenyúlva lazítsuk meg, és egy kistányérra borítsuk ki.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22851
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Ajánló

Én pulykamell sonkából készítettem, mert az volt itthon. Ha gépsonkát teszünk bele, a színvilág intenzívebb lesz. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Reggel a szokásos kérdésemre: "mi legyen a vacsora?" -azt a választ kaptam: "valami könnyű". A lecke feladva, így lapozgatni kezdtem a recepttáramban. Végül erre a Lajos Mari féle receptre esett a választásom. Kicsit átalakítottam, mert az eredeti receptben bor és bors is van, én meg nem találtam fontosnak, hogy legyen benne. Reggel gyorsan elkészítettem, ráért egész nap dermedni a hűtőben.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Gabys! Itt z ígért recept... Remélem nem baj, hogy az el?z?ért rajongok, ez csak "szimplán" tetszik?! Sosem jutott volna eszembe így tálalni... Mindenképpen kipróbálom. Adrien

Gabys

Szió Adrien:) Én annak is örülök, ha csak szimplán tetszik, az már fél siker:D Ha elkészítetted és ízlett is, akkor teljes a gy?zelem:) Ezeket a megmaradt kosarakhoz készítettem, mellékeltem hozzá - még melegen vékonyan megvajazott - pirítós kenyeret. Jó éjt, Gabi

Hozzávalók

Az aszpikhoz

A belsejéhez

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek