Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró hidegtál impreza konyhájából

Vendégváró hidegtál impreza konyhájából
Vendégváró hidegtál impreza konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen készítettem hidegtálat, pedig nagyon szeretem, most gyorsan összedobtam.

hozzávalók / 5 adag

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

ajánlat

Akára a húsvéti asztalra is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A franciasalátához feltesszük a vizet, ha forr, beleöntjük a franciasalátát, 10 perc alatt puhára főzzük.
  2. A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fűszereket és franciasalátát jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  3. A sonkatekercshez a hozzávalókat jól összekeverjük, a megfőtt tojássárgáját összetörjük, és úgy adjuk a masszához. Minden sonkára teszünk belőle és feltekerjük.
  4. A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük sós vízben. Ha kész, megpucoljuk a tojásokat, kettévágjuk.
  5. A sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, tejfölt, fűszereket, jól összekeverjük és visszatöltjük a tojásfehérjébe.
  6. A fasírthoz a hagymát olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát, és ráöntjük a darált húsra.
  7. Hozzáadjuk az előzőleg vízbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret, a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, a tojást. Jól összedolgozzuk. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk prézlibe és olajba kisütjük.
  8. Most pakoljuk nagy tányérra, mindenki ízlés szerint. (Én ezt az elrendezést választottam.)
  9. A virslit polip formába vágjuk ki. A szemét és a száját késsel formáljuk ki, a ketchupot tegyünk a nyílásokba, és a polip fejére, az lesz a sapkája.
  10. Díszíthetjük még kolbásszal, kis karikára vágjuk, nyomunk rá egy kis majonézt, és fogpiszkálót szúrunk bele. A fasírtokba is szúrhatunk fogpiszkálót.
  • költség: 2300 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 49 208
elküldve: 17
receptkönyvben: 427
elkészítve: 17/18
Facebookon megjelent: -

szakács

impreza konyha

Mióta szakács: 2012.11.07.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

vendégváró hidegtál, franciasaláta, kaszinótojás, fasírt, sonkatekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1203
franciasaláta alap 400 g
tejföl 450 g
majonéz 8 ek
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sonka 8 dkg
tejföl 2 ek
majonéz 2 ek
tömlős krémsajt 10 dkg
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főtt tojás 5 db
tömlős krémsajt 10 dkg
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
darált sertéshús 30 dkg
tojás 1 db
kenyér 1 szelet
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl
kolbász 10 dkg
virsli 35 g
ketchup 1 ek