
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Tojás
Bevonat
264
Kalória
8.5g
Fehérje
1.5g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
79g
Víz
254.9g
Koleszterin
108.3mg
Rost
977mg
Cukor
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tojás
-
69g tojás87 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
8g majonéz44 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Bevonat
Összesen
264
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1084.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 79 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
264
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 100.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1020 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4336.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 3513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 316.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 759 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 727 mg
-
Retinol - A vitamin: 747 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1285 micro
Összesen
1053
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
203
kcal
Elkészítés
Tojás
- A tojásokat sós, gyöngyöző vízben feltesszük a tűzhelyre, és 10 perc alatt keményre főzzük őket. Hideg vízbe félretesszük hűlni, majd meghámozzuk, és félbevágjuk őket.
- A félbevágott tojások belsejét egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a vajat, és egy villa segítségével homogén masszává törjük. Jöhet bele a tejföl, majonéz, mustár, ízlés szerint a só, a bors és a frissen vágott petrezselyem.
- Miután jól összekevertük a tölteléket, egy habzsákba kanalazzuk, hogy könnyedén visszatöltsük a tojásfehérjékbe. Vigyázzunk, hogy ne töltsük túlságosan tele őket. A tojásokat megfordítva egy megfelelő méretű tálba fektetjük.
Bevonat
- Egy kisebb tálkába forró vizet öntünk, hozzáadjuk a zselatint. Miután a zselatin felolvadt, belekanalazzuk a majonézt is, és addig keverjük, míg krémes állagú, de folyós állagot kapunk.
- A masszát rákanalazzuk a tojásokra, és pár percre a hűtőbe tesszük. A masszával többször is nyakon önthetjük őket, hogy több rétegben élvezhessük az ízét. A megdermedt tojásokat ezután hagyhatjuk a tálon is, de érdemes franciasaláta-ágyra fektetni őket, és azzal együtt kínálni.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
Az ünnepek elmaradhatatlan ékessége a kaszinótojás, amely bármilyen más hidegtálat lepipál. Mutatjuk, mi hogyan készítjük. Franciasaláta-ágyon tálaltuk, ahogy azt illik!