Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi wrap marhahússal

Házi wrap marhahússal
Házi wrap marhahússal
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story annyi, hogy ez egy saját elképzelés, egyedi megoldásokkal, ami véleményünk szerint nagyon jól sikerült, a család minden tagja imádja ezt az összeállítást.

A lepény is saját recept, nagyszerűen összeilleszthető a többi hozzávalóval, igazi kerek egész a végeredmény. Bátran merem ajánlani!

hozzávalók / 6 adag

A zöldségekhez

A wraphoz

A joghurtos szószhoz

A húshoz

A tálaláshoz

ajánlat

Baráti összejövetelekre, vagy hétvégére családi fogásnak is kitűnő választás lehet. Bátran lehet variálni az összetevőket, ki-ki ízlésvilágának megfelelően.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsük el a lepényeket. Annyi a különbség, hogy jelen esetben a tésztakorongokat a lehető legvékonyabbra nyújtsuk ki sütés előtt. A vízhez adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el benne az élesztőt. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük hozzá a sót, majd öklünkkel nyomjunk egy mélyedést a közepébe. Öntsük bele az élesztős vizet, majd az olajat, és jól dolgozzuk össze. Lágy tésztát fogunk kapni, nem baj, ha kissé ragacsos. Kelesszük a tésztát egy órán keresztül. Gyúrjuk át, majd vágjuk fel 10 dkg körüli darabokra, formázzunk belőlük gombócokat. Hevítsünk fel egy serpenyőt SZÁRAZON. A gombócokat lisztezett deszkán nyújtsuk ki korong alakúra kb. 2 mm vastagságúra, majd villával szurkáljuk meg. A forró serpenyőben oldalanként egy-egy percig süssük, amíg szép barna pöttyök alakulnak ki a tésztán. Használjuk fel azonnal, vagy csomagoljuk fóliába a kihűlést követően, amennyiben többet készítünk.
  2. Készítsük elő a zöldségeket: Vágjuk össze az uborkát, a paprikát, lilahagymát apró, kb félcentis kockákra. A petrezselymet vágjuk finomra, keverjük a kockákhoz, majd edénybe téve ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá az ecetet, vizet és az olajat. Finoman keverjük össze, hagyjuk állni. Érdemes megkóstolni, hogy elegendő-e az ecet ízlésünk szerint, ha nem, bátran tegyünk hozzá.
  3. Vöröshagymát vágjuk finomra, kevés olívaolajon pirítsuk kissé meg, majd adjuk hozzá a darált marhahúst. Ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával (3 gerezd). Nagy lángon végezzük a folyamatot, nem főzni akarjuk a húst, hanem pirítani. Ha kész, tegyük félre.
  4. Készítsük el a joghurtos szószt: joghurtot, tejfölt, mustárt, zúzott fokhagymát (2 gerezd), kevés olívaolajat keverjünk össze egy tálkában, ízesítsük sóval borssal. Ízlés szerint adhatunk hozzá lime vagy citromlevet, frissen vágott petrezselyem vagy korianderlevelet is.
  5. A zöldsaláta leveleket vágjuk fel vékony csíkokra, a sajtot pedig tetszés szerint reszeljük le.
  6. Végül nem maradt más, mint a tálalás, a lepények összeállítása: A húst forrósítsuk fel serpenyőben, majd egy másik serpenyőt üresen tegyünk fel közepes lángra, amiben a lepényeket forrósítjuk majd meg. Tegyük a lepényt kb. fél percre a serpenyőbe, majd vegyük ki, a közepétől felfelé rakjunk egy sor darált húst, arra reszelt sajtot, majd salátacsíkokat, arra a marinádot, végül a joghurtos szószt. Hajtsuk a lepény alsó részét a töltelékig fel, majd jobb oldalról balra, illetve balról jobbra hajtsuk be a két szélét. Szükség esetén megtűzhetjük egy fogpiszkálóval, hogy ne nyíljon szét. Fogyasszuk azonnal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 234
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

marhahúsos tortilla, házi tortilla zöldséges marhahússal, darált húsos tortilla

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

785
kígyóuborka 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tárkonyecet 1 dl
víz 1 dl
olívaolaj 3 ek
paradicsom 3 közepes db
finomliszt 50 dkg
víz 2.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
16 g
cukor 16 g
napraforgó olaj 0.5 dl
joghurt 1 dl
tejföl 1 dl
mustár 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
limelé 5 csepp
koriander 1 ek
marhanyak 0.8 kg
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
salátalevél 6 közepes db
edami sajt 15 dkg