Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburgi füstölthalleves

Hamburgi füstölthalleves
Hamburgi füstölthalleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamburg a tekintélyes tengeri forgalmának köszönhetően teljesen egyedi a német városok között. Érezni rajta a kikötővárosok sajátos nappali varázsát, amit egy üveg rum, jó társaság és egy átbulizott éjszaka után a halpiacon fejezhetünk be. Vagy éppen kezdhetünk újra.
A piac reggel fél ötkor nyit, és az alkoholtól mámoros gyomornak ez az idő már épp megfelel,  hogy egy pácoltheringes szendvics mellett fejtegessük tovább az élet rejtelmeit.
Mindeközben a korai időpont ellenére halkereskedők lelkesen zúdítják ajánlatukat reánk. Előrántanak egy nagy csomagolópapírt, és kisebb tömeget maguk köré gyűjtve dobálják rá a halat, legyen az füstölt vagy friss. Ezután kezdődik a licit, és a hajnali pirkadat végére már annyira kedvező ajánlatokat kapsz, hogy miután leöblítetted a halas szendvicset egy forró kávéval,  muszáj lesz venned egy ilyen pár kilós csomagot. Ezzel meg is érkeztünk a fogyasztási kényszer generálta kreativitás kapujában. Tétován, még álmosan a mögöttünk hagyott hamburgi éjszakától. Na ilyenkor nem szabad elaludni, hanem főzni egy jó levest. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és azzal tálaljuk. Megszórhatjuk a felaprított újhagymával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát olajon üvegesre sütjük, és hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, zellert, karalábét. Teszünk bele sót, borsot, és addig pároljuk fedő alatt, amíg meg nem sülnek a zöldségek.
  2. Ezután felöntjük vízzel, és beletesszük a felkockázott és meghámozott burgonyát, pepperónit.
  3. Amikor már majdnem megfőtt a burgonya, beletesszük a zsályát, tárkonyt, olajbogyót és a friss kaprot, valamint a felkockázott halat. Egyet hagyjuk forrni, és kész is. A végén még utólag sóval ízesíthetjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 881
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves füstölt hallal, hamburgi leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

330
füstölt hal 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 5 közepes db
pepperoni 2 db
zeller 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
burgonya 5 közepes db
olívaolaj 3 ek
olajbogyó 10 dkg
víz 2 l
2 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
zsálya 2 db
tárkony 4 teáskanál
kapor 1 csokor
főzőtejszín 1.5 dl
tojássárgája 2 db
újhagyma zöldje 2 közepes db