Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhely halleves

Korhely halleves
Korhely halleves
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végül is elég praktikus nő vagyok, mert miután mindenképp ezt az ételt akartam elkészíteni az újévi levesünkként, úgy döntöttem, abban a babonában viszont nem hiszek, hogy a hallal elúszik a szerencse.

Másnaposságra ez a leves gyógyír. És a férjem véleménye szerint sokkal finomabb, mint az általa eddig ismert, kolbásszal készült korhelylevesek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor a tányérokba szedett levest petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfilét 3x3 cm-es darabokra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. Közben kevés forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a feldarabolt répát, gyökeret, együtt pirítjuk.
  3. Rádobjuk a kinyomkodott káposztát, a fokhagymagerezdeket és a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön félpuhára főzzük.
  4. Ezután beletesszük a halakat és 15-20 percig lassú tűzön tovább főzzük. Sóval ízesítjük.
  5. A végén néhány kanál levesben elkevert tejföllel mégegyszer átforraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 785
elküldve: 4
receptkönyvben: 110
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: újév

egyéb elnevezések

halleves, korhelyleves halból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

batanfacudo
Arnoldo / batanfacudo Mon, 2016-01-04 20:31

Sokan nem szeretik, szerintem nem rossz a Busa, bár valóban nem a legkiemelkedőbb. Ez a recept viszont teljes értékű halételt varázsol belőle. Pont a fajta gyengeségeit tünteti el ez a recept. Elkészítettem finom lett. A szálkára kéne még kitalálnom valamit, mert a filében is van. Gondoltam rá hogy elősütöm és után kiszedem kézzel belőle...Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-12 15:43

A busa milyen hallal helyettesíthető?

306
busa 60 dkg
sárgarépa 15 dkg
fehérrépa 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
savanyú káposzta 40 dkg
tejföl 2 dl
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint