r
Nosalty Logó

Norvég halleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Norvég halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 333 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1990 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 333 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6101.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    5089 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    547 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 1990 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra, a többi zöldséget karikákra vágjuk.
  2. Az alaplevet felforraljuk, pár percig főzzük benne a halat, majd kiszedjük, és tálra tesszük.
  3. A vajat megolvasztjuk, a zöldségeket 20 percig lefedve, időnként megkeverve megpároljuk rajta.
  4. Ezután felöntjük őket az alaplével, hozzáadjuk az ecetet és cukrot, sózzuk, borsozzuk.
  5. Végül beletesszük a halat és a crème fraîche-t is, egyet forralunk rajta, illetve szükség esetén még főzzük egy kicsit a levest.
  6. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11276
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 20.

Ajánló

Eredetileg tőkehal, én pangasius-szal főztem. Crème fraîche helyett meg 2 dl tejszín és 1 dl tejföl keverékét használtam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Norvég halleves
Durcsó 161 recept

Édesanyámmal nemsokára megint 70 emberre kell főznünk. Tanakodtunk, mi lehetne a jó kis böjti menü - ekkor jutott eszébe, hogy Dédi (a nagymamája) milyen finom hallevest főzött anno. Sajnos annak nincs meg a receptje, de nem ehhez hasonlított, inkább húsleveshez, csak hallal. (A halászléhez meg semmi köze nem volt, mint ahogy ennek sem.) Ízbolygónál találtam ezt a norvég (miért is?? :) receptet, lehet, hogy ez lesz a tojásos nokedli előtt, mert nagyon finike lett!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hasonlo a lazacleves, forro vízbe kell rakni a zoldségeket (burgonya, sárgarépa) épp hogy csak ellepje, az aprora vágott hagymát, majd felonteni tejjel (tejszín) és az utolso 10 percben adjuk hozzá a kockázott lazacot és a "kapor" elmaradhatatlan. Finnek minden levesbe húsleveskockát tesznek, én inkább magam ízesítem.

Boribon

Ez is bekerul a menumbe, mint a pores halad, amit mar azota rengetegszer megcsinaltam (a narancsos-tejszines martas nekem nagyon bejott). Aldott Husvetot!

Durcsó

Köszi, Boribon, örülök, hogy ízlik! Ez talán még annál is jobb :) Neked is szép ünnepet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek