Füstölt hal

Leírás

A füstölt halakat különböző halakból friss füstölés útján készítik. A füstölés hideg- vagy forró füstöléssel történik. A hideg füstölés hőfoka 20 Celsius fok alatt, a forró füstölésé 74-85 Celsius fok között van. A füstöléshez használt fa fajtája a füstölt halak színének és aromájának fő meghatározója. A füstölés során a halhús olyan anyagokat vesz fel a füstből, melyek a baktériumok terjedését gátolják, ezért a füstölt halak sokáig elállnak. A forrón füstölt halakhoz tartozik a sprotni. A sprotni heringfajta, rajokban él és planktonokkal táplálkozik. A sprotnik kb 20 cm hosszúak, a konzerv készítésénél azonban a kisebb példányokat részesítik előnyben. Teljes egészében fogyaszthatóak, a fejtől a farokuszonyig, még a szálkák is. Halfajoktól függően a füstölt halak színe aranysárgától a barnáig változik. A halak bőre hibátlan és selymesen fénylő vagy átlátszó. A hal húsa, halfajoktól függően, világos színű és tömör szerkezetű. Illatuk és ízük lágy, leveses és füstös miközben megőrzik a halfajra jellemző aromát. A hidegen füstölt halak húsa enyhén sós marad.

Füstölt hal
117
Kalória
18.3g
Fehérje
-
Szénhidrát
4.3g
Zsír
72g
Víz
23g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Füstölt hal

fehérjetartalom

18.28 g

zsírtartalom

23003.947 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

72 g

gramm füstölt hal?

Top ásványi anyagok

Nátrium

672 mg

Foszfor

164 mg

Magnézium

18 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.278 g

Kolin

89 mg

Niacin - B3 vitamin

4.72 mg

E vitamin

1.35 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.28 g

Zsír

telített zsírsav

0.929 g

egyszeresen telített zsírsav

2.023 g

többszörösen telített zsírsav

0.995 g

koleszterin

23 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

0.85 mg

Magnézium

18 mg

Foszfor

164 mg

Nátrium

672 mg

Cink

0.31 mg

Réz

0.23 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

32.4 µg

szénhidrát

víz

72 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.023 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.101 mg

Niacin - B3 vitamin

4.72 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.87 mg

Folát

2 µg

Kolin

89 mg

Retinol

26 µg

E vitamin

1.35 mg

D vitamin

685 µg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

3.26 µg

A vitamin

26 µg

B6 vitamin

0.278 g

19 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Elárulta a Lidl, az Aldi és a Spar, lehet-e saját...

Nincs általános szabály arra, hogy a boltokban mibe kell pakolni a megvásárolandó termékeket. Van, ahol ki van írva, hogy kötelező a bolti kosarat vagy kocsit használni, míg másutt akár a kezedbe is foghatsz mindent, így végigszaladva az üzleten, ha csak pár dologért ugrottál be. Lássuk, milyen saját szabály él a Lidlben, Aldiban, Sparban, Tescóban és Pennyben!

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...