Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kardhalleves kicsit magyarosan

Kardhalleves kicsit magyarosan
Kardhalleves kicsit magyarosan
46 perc / előkészület: 30 perc főzés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Állandóan kísérletezek a hallevesekkel, hátha egyszer az enyém is lesz olyan jó, mint a papáé. Hát eddig ez még nem sikerült. Az már viszont igen, hogy ne csak karácsonykor főzze a papa azt a finomságot. Ebbe a receptbe viszont belecsempésztem a kelbimbót, és még a lánykámnak is ízlett így, akinek az esküdt ellensége az a szegény zöldség. A reszelt citromhéj teljesen semlegesíti a hal meg a kelbimbó "illatát".

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajon pár percig pároljuk a vékonyra szeletelt hagymát, a finomra vágott gyömbért, illetve a felaprított jalapenot.
  2. A kelbimbót szeleteljük fel 2-3 mm vékonyra, adjuk a többi zöldséghez a citrom héjával, majd öntsük fel az alaplevél, illetve a vízzel. Forraljuk fel, közepes lángon főzzük 5 percig.
  3. A gomba szárát vágjuk ki, a kalapot szeleteljük fel. Adjuk a leveshez a limelével, halszósszal meg a hámozott, kockázott konzerv paradicsommal. Főzzük további 5 percig. Ha friss paradicsomot használunk, akkor azt csak tálaláskor rakjuk a levesbe.
  4. A kardhal bőrét vágjuk le, a halat aprítsuk fel 2.5x2.5cm kockára. Rakjuk a levesbe, főzzük 2-3 percig.
  5. Tálaláskor szórjuk meg korianderlevéllel vagy petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 203
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fúziós halleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

117
olívaolaj 1.5 ek
salottahagyma 1 közepes db
gyömbér 0.5 ek
jalapeño 2 db
kelbimbó 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
csirke alaplé 5 dl
víz 1 l
shiitake gomba 10 dkg
limelé 2 ek
halszósz 2.5 ek
konzerv paradicsom 20 dkg
hal 30 dkg
koriander 7 szál