r
Nosalty Logó

Finn lazacleves Krisztike konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krisztike
Finn lazacleves Krisztike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6723.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    3854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2679 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    1309 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13781 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3843 micro
Összesen 1665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pórét vékonyan felkarikázzuk, és a vajon sóval, borssal puhára pároljuk. Közben felaprítjuk a répákat apró kockákra, a burgonyát kicsit nagyobb kockákra, a zellerszárat pedig vékony szeletekre.
  2. A póréhoz adjuk a felaprított zöldségeket, a széttépkedett babérleveleket, és felöntjük az alaplével. Az egészet felforraljuk, majd kis lángon 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  3. A lazacfilét 2x2-es kockákra vágjuk, mikor a zöldségek már puhák, a levesbe rakjuk, és 3 perc alatt megfőzzük.
  4. Végül a levesbe rakjuk a felaprított kaprot és a tejszínt, de már nem forraljuk, csak összemelegítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9474
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finn lazacleves Krisztike konyhájából
Krisztike 39 recept

Ajánlom a kaporimádóknak, a lazackedvelőknek és azoknak, akiknek nincs még ötletük, hogy milyen levest tálaljanak az ünnepi asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek