Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finn lazacleves Krisztike konyhájából

Finn lazacleves Krisztike konyhájából
Finn lazacleves Krisztike konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlom a kaporimádóknak, a lazackedvelőknek és azoknak, akiknek nincs még ötletük, hogy milyen levest tálaljanak az ünnepi asztalra.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét vékonyan felkarikázzuk, és a vajon sóval, borssal puhára pároljuk. Közben felaprítjuk a répákat apró kockákra, a burgonyát kicsit nagyobb kockákra, a zellerszárat pedig vékony szeletekre.
  2. A póréhoz adjuk a felaprított zöldségeket, a széttépkedett babérleveleket, és felöntjük az alaplével. Az egészet felforraljuk, majd kis lángon 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  3. A lazacfilét 2x2-es kockákra vágjuk, mikor a zöldségek már puhák, a levesbe rakjuk, és 3 perc alatt megfőzzük.
  4. Végül a levesbe rakjuk a felaprított kaprot és a tejszínt, de már nem forraljuk, csak összemelegítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 239
elküldve: 10
receptkönyvben: 156
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

skandináv halleves, lazacleves, kapros-tejszínes lazacleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Faboszi
faboszi / Faboszi Thu, 2018-12-27 12:47

Az ünnepi menüben kapott helyet. Csodálatos ízek, könnyű elkészítés. Családomból mindenkinek ízlett, a válogatós unokámnak, a vega fiamnak és menyemnek. Mivel nem kaptam szárzellert, bébispenótot tépkedtem bele. Tejszín helyett joghurttal ízesítettem, és a végén citromot facsartunk bele. Biztos, hogy még nagyon sokszor el fogom készíteni.

pik-pak
pik-pak Sat, 2015-12-26 11:54

Nagyon-nagyon finom! Egyszerű zöldséglevesnek indul, de olyan finom, lágy ízek vannak benne a vajtól, pórétól, tejszíntől, lazactól, hogy csuda! 25 dkg lazaccal 6 adag leves lett belőle, és így ünnepi étel is, de nem is vészesen drága. Én az első két pontot (zöldségleves) előző nap elkészítettem, 24-én már csak pár perc teendő volt vele, szóval tökéletes ünnepi leves! Nagyon gyanús, hogy az alakuló állandó menüben helyet fog kapni. Ritka, hogy egy receptleírásból semmit se változtatok. Nagyon köszönöm! :)

279
lazac 30 dkg
póréhagyma 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
burgonya 50 dkg
halványító zeller 1 közepes szár
vaj 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
babérlevél 3 db
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 1 l