r
Nosalty Logó

Hajdinás pulykamell kefires salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Hajdinás pulykamell kefires salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pulykasütés

Hajdina

Saláta

Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pulykasütés

Hajdina

Saláta

Összesen 2694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pulykasütés

Hajdina

Saláta

Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1582.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6329.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    1948 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1711.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6077 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3942 micro
Összesen 2694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Pulykasütés

Hajdina

Saláta

Elkészítés

Pulykasütés

  1. Az olajat keverjük el a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel, ebbe forgassuk bele a húst, és a felaprított burgonyát, vöröshagymát is.
  2. Tegyük hőálló tálba, fedjük le, és lefedve, közepes hőfokon süssük 35 percet, majd vegyük le a fóliát, és további 15 percig süssük kisebb hőfokon. Ha kész, egy keveset pihentessük, majd szeljük fel.

Hajdina

  1. Áztassuk be 30 percre meleg vízbe, majd alaposan mossuk át.
  2. A kockára vágott vöröshagymát az olajon pirítsuk meg, tegyük rá a hajdinát, a vizet, sózzuk, majd fedővel lefedve, időnként megkeverve főzzük puhára.

Saláta

  1. A kefirt keverjük el a fűszerekkel, majd öntsük a vegyes salátára, forgassuk át alaposan, morzsoljunk rá feta sajtot, pár olívabogyót tegyünk hozzá tálaláskor.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4748
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Ajánló

A képen egy kevés majonézes burgonyasaláta is látható, aminek a receptjét nem tüntettem fel, de opcionálisan ehhez az ételféléhez jól illik egy kevés majonézes saláta. Illetve a pulykával sült burgonyát is mellé tehetjük tálaláskor. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évfordulóra készült vacsora a mikrós szívdesszertek mellé. Gyors, egyszerű, de a hajdina miatt mégsem egy unalmas mindennapos étel. 

Hozzávalók

Pulykasütés

Hajdina

Saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!