r
Nosalty Logó

Hajdinás pulykamell kefires salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Hajdinás pulykamell kefires salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pulykasütés

Hajdina

Saláta

Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pulykasütés

Hajdina

Saláta

Összesen 2694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pulykasütés

Hajdina

Saláta

Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1582.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6329.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    1948 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1711.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6077 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3942 micro
Összesen 2694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Pulykasütés

Hajdina

Saláta

Elkészítés

Pulykasütés

  1. Az olajat keverjük el a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel, ebbe forgassuk bele a húst, és a felaprított burgonyát, vöröshagymát is.
  2. Tegyük hőálló tálba, fedjük le, és lefedve, közepes hőfokon süssük 35 percet, majd vegyük le a fóliát, és további 15 percig süssük kisebb hőfokon. Ha kész, egy keveset pihentessük, majd szeljük fel.

Hajdina

  1. Áztassuk be 30 percre meleg vízbe, majd alaposan mossuk át.
  2. A kockára vágott vöröshagymát az olajon pirítsuk meg, tegyük rá a hajdinát, a vizet, sózzuk, majd fedővel lefedve, időnként megkeverve főzzük puhára.

Saláta

  1. A kefirt keverjük el a fűszerekkel, majd öntsük a vegyes salátára, forgassuk át alaposan, morzsoljunk rá feta sajtot, pár olívabogyót tegyünk hozzá tálaláskor.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4748
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Ajánló

A képen egy kevés majonézes burgonyasaláta is látható, aminek a receptjét nem tüntettem fel, de opcionálisan ehhez az ételféléhez jól illik egy kevés majonézes saláta. Illetve a pulykával sült burgonyát is mellé tehetjük tálaláskor. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évfordulóra készült vacsora a mikrós szívdesszertek mellé. Gyors, egyszerű, de a hajdina miatt mégsem egy unalmas mindennapos étel. 

Hozzávalók

Pulykasütés

Hajdina

Saláta

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek