r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás göngyölt pulykamell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Aszalt szilvás göngyölt pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 614 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2452 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 614 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5125 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    1862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 2452 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 146 Kcal

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát a sherryvel leöntjük, és kb. 1 órát hagyjuk állni.
  2. A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, éles késsel úgy vágjuk be, hogy egy nagy húsfelületet kapjunk. A mustárral bekenjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A darált húst sózzuk, borsozzuk, jól eldolgozzuk, majd hozzákeverjük az aszalt szilvát. A darált húst rásimítjuk a pulykamellre. A húst a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
  4. A felforrósított olajban a tekercset körbe megpirítjuk. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.
  5. A tekercset egy előmelegített tányérra tesszük, alufóliával letakarjuk, és 10 percet pihentetjük.
  6. A pecsenyeszószt egy kis labosba szűrjük, felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, esetleg egy kis étkezési keményítővel besűrítjük.
  7. A tekercset szeletekre vágjuk, és a szósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25529
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom húsétel, akár ünnepi asztalra is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.