Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinafasírt zöldségmártásban

Hajdinafasírt zöldségmártásban
Hajdinafasírt zöldségmártásban
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon népszerű lett nálam a hajdina, és próbálkozom mindenféle finomságot készíteni belőle. Nagyböjt idején változatossá teszi étkezéseinket . Ez egy nagyszerű rostdús étel, laktató és egészséges.

hozzávalók / 2 adag

A hajdinafasírthoz

A zöldségmártáshoz

ajánlat

Más zöldségekkel is elkészíthető, lecsósan, gombásan, babbal, kukoricával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hajdinát 3-szoros mennyiségű enyhén sós vízben, lassú tűzön megfőzzük. Ha már csak kevés leve van, akkor levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A megtisztított zellergumót, répákat, karalébét felkockázzuk.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk, és egy evőkanálnyi olíván megfuttatjuk. Hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát.
  4. Belekeverjük a paradicsompürét, kb. 2 dl vízzel felhúzzuk.
  5. Fűszerezzük bazsalikommal, borssal, erőspistával, ízesítjük sóval, és ha a paradicsom nagyon savanykássá tette, akkor cukrot is adhatunk hozzá vagy édesítőszert.
  6. Beletesszük a darabolt zöldségeket, a levet annyira kiegészítjük, hogy épp ne lepje el. Fedő alatt puhára főzzük.
  7. A kihűlt hajdinához adjuk az apróra vágott petrezselymet ízlés szerint, borsot, sót, bazsalikomot.
  8. Hozzáütjük a tojást, és annyi lisztet vagy morzsát keverünk bele, hogy formázható legyen.
  9. 12 db gombócot formázunk, ellapítjuk kissé, és kevéske olíván serpenyőben megsütjük.
  10. A megpuhult zöldségeket botmixerrel pürésítjük. (Én szeretem, ha maradnak benne nagyobb darabok, így csak a felét pürésítettem.)
  11. A fasírtok mellé kanalazzuk, és forrón kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 801
elküldve: 12
receptkönyvben: 256
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt hajdinából, hajdinafasírt zöldséges paradicsommártással

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Riel
Riel Wed, 2014-10-08 11:42

köszönöm a receptet:) én csak a fasírtot csináltam meg, de az nagyon jó lett. Mondjuk kicsit több só kellett volna bele!:)

bmbe
Bejja / bmbe Fri, 2012-11-16 23:28

Hűűű! De jó ötlet!
Jövő héten ki is próbálom!
Imádjuk a hajdinát!!! :-))
Kösziiii!!!

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2012-05-11 20:15

Én pedig örülök, hogy ízlett! :) Szép hétvégét kívánok! Üdv, Zsuzsa avagy Nyulas

gigicske
gigicske Sun, 2012-01-15 16:36

Hali, kicsit félrvezető a receptben az első pontok valamelyike, hogy kockázd fel. Egy gakorlatlan házi asszony neki áll felkockázni, csak minek, ha a végén úgyis összeturmixolod. Szerintem a szeletel ige szerencsésebb.
A répát én egy kicsit később raktam bele, mert igy együtt pont szétfő a többi zöldséghez képest.

Amit én másképp csináltam, hogy sűritmény helyett, sima paradicsom levet raktam bele, ellepésig. Beleszeltem a fehérrépát, ami itthon volt. Petrezselyem helyett, koraindert tettem bele. Az is talált.

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Wed, 2011-03-30 16:56

Egyszer régebben vettem bioboltban fasírt port, és ha jól emléxem hajdinából volt. Pizzás ízesítéssel. Elmajszolgattam, fini volt. Pasim természetesen: fúúj ez bióó akkor ebből nem eszek, nemvagyok nyúl stb duma. De amikor nyúltam volna még egy fasírtért hopp üres volt a tál :DD

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-03-30 20:02

Kedves Blondevilke, bizony jó dolog a hajdina. Csak sokan nem merik megkóstolni, pedig ízletes és sokféle fűszert elbír. Próbáld ki, megéri! Üdv, Zsuzsa

383
hajdina 10 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
zeller 1 kis db
sárgarépa 2 db
karalábé 1 kis db
póréhagyma 0.5 db
olívaolaj 1 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 2 dkg
fokhagyma 2 gerezd
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
víz 2 dl