r
Nosalty Logó

Hajdinafasírt zöldségmártásban

NS
Hajdinafasírt zöldségmártásban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hajdinafasírthoz

A zöldségmártáshoz

383
Kalória
14.8g
Fehérje
66.3g
Szénhidrát
9.1g
Zsír
335.1g
Víz
90g
Koleszterin
11.9g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A hajdinafasírthoz

A zöldségmártáshoz

Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A hajdinafasírthoz

A zöldségmártáshoz

Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A hajdinafasírthoz

A zöldségmártáshoz

Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6224 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2877 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1950.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    670.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4957 micro
  • β-karotin
    12448 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    1446 micro
Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    491 micro
  • β-karotin
    1234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    570 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

A hajdinafasírthoz

  1. A hajdinát 3-szoros mennyiségű enyhén sós vízben, lassú tűzön megfőzzük. Ha már csak kevés leve van, akkor levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A megtisztított zellergumót, répákat, karalébét felkockázzuk.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk, és egy evőkanálnyi olíván megfuttatjuk. Hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát.
  4. Belekeverjük a paradicsompürét, kb. 2 dl vízzel felhúzzuk.
  5. Fűszerezzük bazsalikommal, borssal, erőspistával, ízesítjük sóval, és ha a paradicsom nagyon savanykássá tette, akkor cukrot is adhatunk hozzá vagy édesítőszert.
  6. Beletesszük a darabolt zöldségeket, a levet annyira kiegészítjük, hogy épp ne lepje el. Fedő alatt puhára főzzük.
  7. A kihűlt hajdinához adjuk az apróra vágott petrezselymet ízlés szerint, borsot, sót, bazsalikomot.
  8. Hozzáütjük a tojást, és annyi lisztet vagy morzsát keverünk bele, hogy formázható legyen.
  9. 12 db gombócot formázunk, ellapítjuk kissé, és kevéske olíván serpenyőben megsütjük.
  10. A megpuhult zöldségeket botmixerrel pürésítjük. (Én szeretem, ha maradnak benne nagyobb darabok, így csak a felét pürésítettem.)
  11. A fasírtok mellé kanalazzuk, és forrón kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nagyon népszerű lett nálam a hajdina, és próbálkozom mindenféle finomságot készíteni belőle. Nagyböjt idején változatossá teszi étkezéseinket . Ez egy nagyszerű rostdús étel, laktató és egészséges.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek