Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húspótló főzelékhez

Húspótló főzelékhez
Húspótló főzelékhez
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy nagyon régi kiskönyvben találtam, Bogrács és kukta a címe. Balyó Mária és Pelle Józsefné a szerzők. 300 darab recepttel 1970-ben jelent meg, és 15 forintba került. Érdekes receptek vannak benne, amiket már nem is találhatunk meg a mostani receptek között.

Engem ilyenek érdekelnek, mindig valami újdonságra vágyom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírban megpírítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük 1/2 liter vízzel, és addig főzzük, míg a hagyma szétfő.
  2. Leszűrjük, a hagymát áttörjük, a léhez hozzákeverünk 10 dkg búzadarát, és puhára főzzük, és kihűtjük.
  3. A kihűlt darába beleütünk  2 db tojást, összedolgozzuk, tenyerünkben lapos szeleteket formálunk belőle, a szeleteket tojásba, morzsába mártva, majd forró zsírban kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 575
elküldve: 5
receptkönyvben: 203
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsmentes fasírt, vega pogácsa főzelékhez

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2012-05-25 18:19

Én is örülök,hogy nem vagyok egyedül!
Esetleg ,ha nem sikerül megszerezni ,én szívesen leírok belőle recepteket.
Üdvözlettel:helena26

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2012-05-30 19:54

Két receptet ki kellett törölnöm,mert sok volt a ,, hozzászólás,,.
Ha kimásoslod rájössz,hogy melyik maradt el, írd meg és elküldöm azokat is.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Thu, 2012-05-31 13:29

Húsfelfújt, Rizses húsgombóc, Töltött kenyér: Ezeket nem tudtam leírni ha megvoltak. A többit mind lemásoltam. És most vettem észre, hogy elszámoltam magam, de ennek nincs jelentősége.

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2012-05-31 15:54

Húsfelfújt
20 dkg marha színhús, 1 db zsemle, 1 tojás, néhány szál zöldpetrezsleyem, 2 dkg zsír, 1 dkg morzsa, só.
A húst mócsingtalanítjuk, 2x ledaráljuk az áztatott és kinyomott zsemlével együtt. hozzáadjuk a tojássárjáját, az apróra vágott zöldpetrezselymet, egy kk zsírt, gyengén megsózzuk, és jól összegyúrjuk. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot. Kizsírozott,morzsával meghintett tepsibe tesszük,tetejét lesimítjuk és sütőben megsütjük.
Pudingformában is elkészíthetjük,gőzben főzve, de ebben az esetben a marhahúst főtt állapotban kell 2x átdarálni. Vajas burgonyával és paradicsom- vagy sajtmártással tálaljuk.

Rizses húsgombóc
20 dkg mőtt marhahús, 10 dkg rizs, 2 tojás, 1 csomó zöldpetrezselyem, néhány kanál zsmelemorzsa, só és liszt. Olaj a kisütéshez.
A főtt marhahúst ledaráljuk . A rizst megfőzzük, leszűrjük, és a húshoz keverjük.Sózzuk,a zöldpetrezselymet apróra vágva hozzákeverjük+ a 2 tojást és annyi zsemlemorzsát,hogy pogácsákat formálhassunk belőle. Lisztes morzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.

Töltött kenyér.
20 dkg vaj, 10 dkg liptói túró,15 dkg sonka vagy füstölt hús, 3 tojás, 2 db zsúkenyér.
A vajat és túrót ,sonkát ,3 főtt tojást apróra vágva összekeverjük. A zsúrkenyér 2 végét levágjuk, belét kiszedjük, és egy részét a töltelékhez dolgozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kenyereket. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy jól kifagyjon. Nagyon éles,meleg vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sun, 2012-05-27 14:06

Kedves helena26!
Nem semmi ennyi receptnevet legépelni, köszönöm! Tegnap este kiválogattam ami kellene. A többi recept nekem is megvan az itthon meglévő Pelle Józsefné könyvből. Amik nincsenek meg:
Tökbélleves
Laskagombóc
Májgaluska
Tejfölös gombamártás
Metélőhagyma mártás
Zellersaláta
Bácskai vagdalt
Gyuvecs
Zöldpaprikás rizses hús
Töltött paprika paradicsommártás nélkül
Paprikás virsli
Marhahúspogácsa
Húsfelfújt
Rizses húsgombóc
Tonhal tejfölös mártással
Kempingtál
Hideg ételekből- Töltött kenyér
Túrós burgonya
Burgonya felfújt
Gombaropogós
Gombás töltött kifli
Gyors töltött paradicsom
Kelbimbó krémmártással.
Ez 22 db recept. Remélem nem okoz problémát, hogy ennyit kiválasztottam. :)
Köszönettel: Miss Sweetly

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2012-05-30 19:51

TÚRÓS BURGONYA

1,50 kg burgonya, 10 dkg vaj, 2 dcl tejföl, 20 dkg tehéntúró, egy késhegynyi köménymag,só.
A megtisztított,kockára vágott burgonyát köménymagos, sózott vízben megfőzzük és leszűrjük.
Előmelegített tálra tesszük,megszórjuk az áttört tehéntúróval,meglocsoljuk a felmelegített vajas tejföllel, és forrón tálaljuk.

BURGONYAFELFÚJT
80 dkg burgonya, 4 tojás, 10 dkg vaj, 1 dcl tejszín, zöldpetrezselyem, só.
A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszúrjük, jól lecsurgatjuk, és áttörjük. Elkeverjük a tojásságákkal, a tejszínnel, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel és a tojásfehérjéből vert kemény habbal. Kivajazott formába öntjük, és gőzben 35 percig főzzük.
Kiborítjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.

Gombaropogós
25 dkg gomba, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 dcl tej, 5 dkg liszt, 1 tojás, egy csomó zöldpetrezselyem, 4 dkg zsír vagy olaj a kisütéshez.
A megtisztított gombát apróra vágjuk. A hagymát lereszeljü, 4 dkg zsírban aranysárgára ppirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselyemzöldet apróra vágva, törött borssal, sóval, csipetnyi majorannával fűszerezzük, és puhára pároljuk. Ha a gomba megpuhult, meghintjük az 5 dkg liszttel, fölengedjük tejjel, majd 1 egész tojást ütünk bele, és sűrűre főzzük.
Ha kihűlt 4-5 cm-es hengereket formálunk a masszából,lisztbe,tojásba,morzsába forgatjuk , és forró zsírban kisütjük.

Gombás töltött kifli
4 kifli, 20 dkg gomba, 2 dcl tejföl, 2 tojássárgája, egy kanál liszt, 1 dkg vaj, egy csomó petrezselyem, és késhegynyi őrölt bors, két kanál zsír, só.
A 4 kiflit hosszában is, keresztben is kettévágjuk , és zsírban kissé megpirítjuk.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékony lapocskákra vágjuk, és vágott zöldpetrezselyemmel egy kevés zsírban megpároljuk, de a levét nem főzzük el. A kiflik belét kiszedjük, és a gombához keverjük. A tölteléket a negyed kiflikbe töltjük, kifliket tűzálló tálra rakjuk.
A két tojássárgáját elkeverjük egy kávéskanál liszttel, 1 dkg vajjal, sóval és a tejföllel, a kiflikre öntjük, és a sütőben átsütjük.

GYORS TÖLTÖTT PARADICSOM
8 db egyforma paradicsom , 8 tojás, 4 dkg zsír, 1 dcl tejföl, egy kanál zsemlemorzsa, só.
A paradicsom tetejét levágjuk, belsejüket kanállal kivájjuk.
Kizsírozott tűzálló tálba rakju a paradicsomokat. A kivájt részbe egy kevés zsírt teszünk , és néhány percre előmelegített sütőbe tesszük. Mikor sülni kezd mindegyikbe egy egész tojást ütünk, megsózzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, egy kis kanál tejfölt teszünk a tetejére, és a sütőben addig sütjük, míg a tojásfehérje összeáll. Párol rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

KELBIMBÓ KRÉMMÁRTÁSSAL
1/2 kg kelbomó, 1/2 kg burgonya, 3 tojás, 2 dcl tejföl, egy evőkanál liszt, 5 dkg reszlet sajt, 3 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, köménymag ,só.
A kelbombót kevés sós, köménymagos vízben megfőzzük. A héjában megfőtt burgonyát megtisztítjuk , karikára vágva jénai tálba rakjuk ,ráhalmozzuk a kelbimbót.
A tojássárgákat jól elkeverjük egy kanál liszttel, a tejföllel, a reszelt sajttal, , gyengén megsózzuk, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket, elkeverjük éa a kelbimbóra simítjuk, megszójuk kevés zsírom megpirított zsemlemorzsával, és a sütőben szé rózsaszínűre sütjük.

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2012-05-29 20:38

Töltött paprika paradicsom mártás nélkül
Azok rélszére,akik nem szeretik,vagy a gyomruk nem bírja a paradicsomos ételeket, a töltött paprikát a következőképpen készíthetjük.
Szokásos módon elkészítjük a paprika töltelékét,azaz 40 dkg darált húst, 10 dkg félig párolt rizst, egy kanál apróra vágott és zsírban megfuttatott vöröshagymát, 1 tojást összekeverünk,ízesítjük sóval,borssal,apróra vágott petrezselyemmel, és a masszát kicsumázott paprikákba töltjük.Ez a mennyiség 8-10 drb paprikába elég.10 dkg füstölt szalonnából annyi szeletet vágunk,amennyi paprikánk van. A megtöltött paprikát lábosba,vagy jénai tálba rakjuk,,mindegyik tetejére fogpiszkálóval rátűzünk 1 szelet szalonnát,egy ujjnyi vizet öntünk alá, és sütőben puhára pároljuk.
Ha szükséges,akkor még egy kevés vizet öntünk utána. Ha a töltött paprikák már megpárolódtak,zsírjára sütjük,most inkább felső léngon,hogy a szalonnák is megpiruljanak,meglocsoljuk 2 dcl tejföllel, és jól átforrósítjuk.
Párolt burgonyával tálaljuk.

PAPRIKÁS VIRSLI
1/2 kg virsli, 1 fej vöröshagyma, egy kanál pirospaprika, 4 dkg zsír, 4 ek sűrű paradicsompüré,só.
A reszelt vöröshagymár zsíron megfonnyasztjuk,megszórjuk pirospaprikával,keverünk bele 4 ek paradicsompürét, és 1-2 ek vízzel felfőzzük. Ha a zsírjára sült ,belerakjuk a karikára vágott virslit, és jól átforrósítjuk.Kiadósabbá tehetjük, ha sós vízben főtt burgonyát, vagy pírított tarhonyát adunk hozzá.

Marhahúspogácsa
20 dkg marhahús(színhús),1/2 dcl tej, 1/2 drb zsemle, 1/2 dcl tejföl, 1-2 ek morzsa,só,zsír vagy olaj a kisütéshez.
A darálthúst,tejet apránként beledolgozzuk.hozzáadjuk a beáztatott és kinyomott zsemlét,sózzuk,elkeverjük,pogácskákat formálunk belőle,morzsába forgatjuk, és forró zsírban kisütjük. A serpenyőben,amiben a húspogácsákat sütöttük, kb. 2 ek zsíradékot hagyunk- a többit leöntjük róla-belekeverjük a tejfölt, és a kisütött pogácsákat ebben a mártásban kissé átpároljuk. Rizzsel tálaljuk.

Tonhal tejfölös mártással
20 dkg tonhal, néhány karikára vágott vegyes zöldség, 20 dkg burgonya, 1 tojás, citromhéj, ,kevés citromlé,só.
Mártáshoz:
2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1,5 dcl tej, 1/2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, 1 kaálka morzsa, só.
A tonhalat tejbe áztatjuk,szeletekre vágva,lecsurgatjuk,megsózzuk.
Egy edényben a néhány karikára vágott egy kevés citromhéjával,és sóval feltesszük főni, majd a halszelteket is beletesszük, és 8-10 percig főzzük, óvatosan kiszedjük.
Egy tűzálló edényt kivajazunk,aljára szétterítjük a megfőtt burgonyát, a szeletekre vágott főtt tojást, rátesszük a halszeleteket, és leöntjük a mártással.
A vajat,lisztet elkeverjük, a tűtön megforrósítjuk,de nem pirítjuk,tejjel fölengedjük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor beletesszük a reszelt sajtot, és a tejfölt,majd tűzről levéve tovább kevergetjük,míg hűlni kezd, ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját,együtt simára keverjük,ráöntjük a halra ,tetejét meghintjük morzsával, és a sütőben szép pirosra sütjük.

KEMPINGTÁL
Személyenként veszünk egy kb. 25x30 cm-es alufóliát, s ennek a közepére helyezzük a sütni valókat úgy,hogy a fóliának kb. 8 cm-es széle maradjon. Először vékony füstöltszalonna szeleteket teszünk,erre vékony kaikára vágott burgonyát,majd hagyma karikát és ismét szalonnát teszünk. Tehetünk néhány füstölt kolbászt is. A fóliát lezárjuk. Sütőben megsütjük.

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2012-05-29 10:20

Bácskai vagdalt
hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 2 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg rizs, 6 dkg zsír, 1/2 zöldpaprika, 2 dcl tejföl, 2 dcl paradicsomlé, só bors.
A húst összedolgozzuk a tojásokkal,a lereszelt és egy kevés zsírban megfuttatott hagymával,sóval,borssal ,és egy kizsírozott zománcos tepsi,vagy nagyobb lábas közepére tesszük rúd alakúra formázva.
A megtisztított,megmosott rozst egy kevés zsíron megforgatjuk, és gyengén sózva fépuhára pároljuk,majd a felét a vagdalt hús két oldalára tesszük. A megmosott,lecsumázott és karikára vágott zöldpaprikát elosztjuk rajta, és beborítjuk a megmaradt rizzsel. A 2 dcl tejfölt elkeverjük paradicsomlével, a rizsre öntjük, és a sütőben kb. 40-45 percig pároljuk. mikor a rizs már felszívta a ráöntött tejfölös paradicsomot, fedjük le, és egészen gyenge tűzön vagy a sütőt eloltva pároljuk tovább,nehogy kiszáradjon.

GYUVECS (Rácpaprikás)
25 dkg rizs, 8 dkg zsír, 2 nagyobb vöröshagyma, 1/4 kg paradicsom, 1/2 kg zöldpaprika, 30 dkg sertéscomb, 2 dcl tejföl, késhegynyi pirospaprika, só.
A rizst megtisztítjuk,megmossuk, és egy kanálka zsíron, 2x vízzel felöntve puhára pároljuk.
A sertéscombot kockára vágjuk, és egy kanál zsíron 2 kanál vöröshagymával,pirospaprikával megszórva megpirítjuk, majd egy kevés vyzzel felöntjük,megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
A többi hagymát karikára vágjuk, és a megmaradt zsíron puhára pároljuk.
Egy tűzálló edény aljára teszünk egy kis hagymás zsírt, erre egy sor rizsta,és megszórjuk vöröshagymával. Erre tesszük a megmosott,meghámozott darabokra vágott paradicsom részét és a karikára vágott zöldpaprikát. Beborítjuk egy sor pörkölt hússal. Minden sort megsózunk, és meglocsoljuk tejföllel. Újra teszünk rizst,hagymát, paradicsomot,paprikát és húst. A tetejére paradicsom kerüljön, s ezt megöntözzük tejföllel.
A sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Zöldpaprikás rizses hús
---------------------------
50 dkg sertéshús, 25 dkg rizs, 14 kg paradicsom, 1/4 kg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír, 2 dcl tejföl, 1 kávéskanál pirospaprika,só.
A hagymát zsíron megfonnyasztjuk,meghintjük pirospaprikával,és felöntjük 2-3 EK vízzel.
A húst kockára vágjuk,a hagmyás-paprikás zsírba tesszük, és mindíg egy kevés vízet öntve alá-nehogy leégjen-pörköltet készítünk belőle.
Ha a hús puha,kivesszük a léből,ledaráljuk. A rizst forró vízbe tesszük fel, és félpuhára főzzük,majd leszűrjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral, erre egy sor fölszeletelt paradicsom,majd karikára vágott zöldpaprikát teszünk,erre a rizst,majd a megdarált húst. Így folytatjuk rétegesen,míg a hozzávalókból tart. Minden sort megöntözünk tejföllel elkevert pörköltlével. Tetejére kerüljön paradicsom és paprika. Sütőben jól átsütjük.

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2012-05-28 21:14

Nem probléma,szívesen elküldöm a recepteket,részletenként.Szerencsére tanultam gépen írni,így még szeretek is gépelni. Sokat vagyok a skype előtt,a fiam kit dolgozik Angliában és beszélgetünk,de sokszor közben recepteket nézegetek,vagy írok,közben beszélünk,vagy kötögetek.
Ide írom a Metélőhagymás mártást:
10 dkg majonéz, 1 csomó metélőhagyma, 1 dcl tejföl, 3 db főtt tojássárgája, 1 kanál porcukor, 2 db zsemle, 1/2 citrom leve.
A zsemléket langyos vízbe áztatjuk,jól kicsavarjuk, és a keményre főtt tojássárgájával szitán áttörjük. A majonézt a tejföllel ,a citrom levével, a porcukorral ,és az apróra vágott metélőhagymával összekeverjük,majd hozzáadjuk az áttört tojásos zsemlét,sóval,borssal ízesítjük. Hideg húshoz adjuk.
Zellersaláta
30 dkg héjában főtt burgonya,karikákra szeletelve,3 db főtt kemény tojást szintén karikára vágjuk,30 dkg zellert uborkagyalun vékonyra vágjuk.1 fej vöröshagyma vékonyra szeletelünk,sóval,olajjal ízesített ,vízzel higított ecetes mártásban óvatosan összekeverjük.
Néhány órával tálalás előtt készítsük el.
Az így előkészített anyagokat törött borssal

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2012-05-28 20:54

Tökbélleves
1 drb kb.2 kg-os spárgatök,belseje a magokkal együtt,20 dkg vegyes zöldség,
1 fej vöröshagyma, 1 EK zsír, só, egy csipetnyi bors és tetszés szerinti betét.
A tökbelet magostul kb. 2 l hideg vízben-1 kis egyben hagyott vöröshagymával együtt -feltesszük főni. A vegyes zöldséget megtisztítjuk,megmossuk, és kisebb darabokra vágva, 1 kanál zsírban kissé megpirítjuk. Ha a tökbél megfőtt,levét leszűrjük, ízlés szerint megsózzuk, és a zöldséget puhára főzzük benne.
Levestésztát vagy májkonzervből készített galuskát főzünk benne. Ez is hozzá van írva.

Laskagombóc:
-------------------
10 dkg laska,6dkg zsír, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, egy csipetnyi gyümbér.
5 dkg zsírt habosra keverünk egy egész tojással és egynek a sárgájával. A kis fej vöröshagymát lereszeljük,vagy nagyon apróra vágjuk, és 1 dkg zsírban aranysárgára prítjuk,majd az elkevert tojáshoz adjuk az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt. Ízesítjük sóval,borssal,reszelt gyümbérrel,elkeverjük az apróra tört laskával, és fél órát pihentetjük. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben vagy a levesben megfőzzük.

Májgaluska:
Egy kis májkonzervet elkeverünk 1 tojással, 2 ek zsemlemorzsával,apróra vágott zöldpetrezselyemmel,ízesítjük sóval,borssal,esetleg egy kevés reszelt vöröshagymával. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle,vagy kávéskanállal galuskákat szaggatunk belőle, és a forró levesbe főzzük.
Tejfölös gombamártás:
15 dkg gomba, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma,csipetnyi bors,só,1 dcl tejföl
A gombát megtisztítjuk,megmossuk,de csak leöblítjük,vízbe ne áztassuk,.
A hagymát lereszeljük,félig megpirítjuk,hozzáadjuk a gombát és zsírjára sütjük.
Ekkor meghintjük liszttel,jól elkeverjük,felöntjük egy kevés vízzel,ismét elkeverjük,ízesítjük sóval,borssal, és jól felforraljuk. Végül elkeverjük benne a tejfölt,ismét felforraljuk, és forrón tálaljuk.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Mon, 2012-05-28 21:35

Nekem ide is jó lesz, legfeljebb megírom amikor lemásoltam őket, és ki lehet törölni, vagy esetleg itt hagyni, hátha mást is érdekel. Örülök, hogy a gépelés nem okoz gondot.

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2012-05-30 10:12

Gépelés közben legalább megismerem a recepteket én is. Most kaptam csak ezt a kis füzetet,nagyjából átnéztem,de nem eléggé.
Jó főzést kívánok!
Üdvözlettel:helena

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Wed, 2012-05-30 15:28

Ezek nagyon jó receptek, érdemes kipróbálni őket! Amik ízlenek a családnak, azok bővíthetik a repertoárt. Ezeket a recepteket természetesen nem töltöm majd fel ide, amikor elkészítem őket. Köszönöm a jó kívánságot! A főzés nekem mindig jó :) Viszont kívánok jó főzést!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2012-05-31 15:35

Nekem is tetszenek a receptek. Biztos,hogy hamarosan megfőzöm szépen sorban egymás után!
Ha elkészíted nyugodtan tedd csak fel ide! Szeretném látni és a véleményedre is kíváncsi vagyok.
Üdvözlettel:helena

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2012-05-25 18:37

Kedves helena26!
Köszönöm szépen az ajánlatot! Szívesen fogadnék még recepteket belőle. (Bármilyent)
Üdvözlettel: Miss Sweetly

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-05-26 20:14

Tepsisburgonya
Tejfölös paprikás burgonya
Töltött burgonya-többféle recepttel
Burgonyafelfújt
Bácskai rizsesgomba
Gomba fasírozva-ezt elkészítettem,megvan a receptjeim között
Gombaropogós
Rakott gomba
Gombás töltött kifli
Rakott bab
Babpörkült virslivel
Rántott paradicsom
Gyors töltött paradicsom
Rakott törökparadicsom
Tök besamellmártásban

Magyaros tökfőzelék
Rántott tök
Töltött tök
Rakott karalábé
Töltött karalábé
Kelbimbó krémmártással

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-05-26 20:05

Paprikás virsli
Sonka bundában
Marhahúspogácsa tejfölös mártással
Húsfelfújt
Húspuding
Darált natúrszelet
Rizses húsgombóc
Maradékok felhasználása
Tárkonyos bárány
Ír ürügulyás
Ürüpiláf
Gombáscsirke
Gesztenyével töltött pulyka
Töltött libanyak
Rizses libaaprólék
Serpenyős libacomb
Tejfölös gombás ponty
Rácponty
Tonhal tejfölös mártással
Halszoljanka
Nyúlgerinc vadasan
Zsiványpecsenye
Kempingtál
Töltött gomba
Flekken
Pásztortarhonya
Bográcsgulyás
Hidegételek-kocsonya,halkocsonya,tepertőpástétom,bácskai májpástétom,nyúlpástétom,töltött kenyér,szendvicskrémek.
Túrósburgonya

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-05-26 19:48

Leírom Neked a recepteket ,válassz belőle és elküldöm.
Gulyásleves
Nyári gulyás
Csirkeaprólékleves
Palócleves
Halászlé
Halleves
Minesztra
Tökbélleves
Laskagombóc
Májgaluska
Tejfölös gombamártás
Sajtmártás
Metélőhagymamártás
Besamelmártás
Zellersaláta
Káposztasaláta
Tavaszi sertésborda
Göngyölthús
Húsrolád
Bácskai vagdalt
Nyári vagdalt hús
Csongrádi apróhús
Majorannás hús
Székelygulyás
Gyuvecs
Zöldpaprikás rizses hús
Töltött paprika paradicsommártás nélkül
Töltike
Kiválasztod leírom szívesen.

Control
Control Fri, 2012-05-25 13:12

Olcsó és biztos finom is, mentettem köszi! :)
Egyébként kalóriaszegényebb változatként biztosan tepsiben is készíthető, mint a rántott hús és társai.

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Fri, 2012-05-25 10:33

Zsenge korom ellenére én is jobban vonzódom a régi receptekhez, mint az újakhoz.

Az meg kifejezetten üdvözítő, h egyesek réárnek kalóirákat számolgatni. Enni kell, nem agyalni. Ha egy ételnek mindig a kalóriatartalmát nézném, akkor igen keveset ennék. Nálunk szinte midnig úgy kezdődik egy recept, h végy egy szép darab szalonnát és süsd ki...

padlizsánka
padlizsánka Fri, 2012-05-25 08:04

Nem hiszem, hogy egy sima fasírtnál sokkal kalóriadúsabb. Egy könnyű főzelékkel teljesen jó ez az olcsóbb változat is. És szerintem mértékkel mindent lehet.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Thu, 2012-05-24 23:20

Kedves helena26!
Kedvenc szakácskönyv szerzőm Pelle Józsefné. Nagyon szeretem! Engem is ezek a régebbi, számomra különleges receptek jobban érdekelnek, mint az extravagáns újak. Örülök, hogy rajtam kívül más is érdeklődik a már-már majdnem feledésbe merülő receptek iránt. A storyban említett könyv épp nincs meg Tőle,de majd meglesz :)
Üdv: Miss Sweetly

459
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
búzadara 100 g
tojás 2 db
zsemlemorzsa 30 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint