r
Nosalty Logó

Gyros tál szaftos csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Összesen 631 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Összesen 2528 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Összesen 91 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 631 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1903 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1746.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    1082 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 2528 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    186 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 91 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Elkészítés

A fűszerkeverékhez

  1. Az összes fűszert egy kis tálba tesszük, és összekeverjük.

A gyros tálhoz

  1. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, tálba tesszük, ráöntjük az olajat, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és alaposan kikeverjük. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, de akár egy éjszakára is (ez esetben fedjük le).
  2. Az uborkát vágjuk félbe hosszában, kiskanállal kaparjuk ki a magos középső részét, hogy ne áztassa el a tzatzikit.
  3. Az uborkát vágjuk nagyon vékony kis gyufaszálakra, vagy gyaluljuk le. A joghurtot keverjük el a lepréselt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá az uborkára. Keverjük el, és tegyük hűtőbe egy órára.
  4. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk egyenlő hasábokra. Tegyük egy tálba, öntsük le fél deci olajjal, szórjuk meg a rozmaringgal, keverjük el.
  5. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, időnként lapáttal forgassuk meg.
  6. A húsokat halmozzuk egymásra, szúrjuk át 2-4 hurkapálcikával, hogy megálljon, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 40-50 percig, időnként megforgatva.
  7. Ha kész, éles késsel vágjuk belőle darabokat, mint a gyrososoknál. Krumplival, tzatzikivel tálaljuk, kínáljuk mellé vékonyra vágott lila hagymát és koktélparadicsomot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 32986
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezzel a vicces kis tornyos módszerrel elkerülhetjük, hogy az otthoni gyrosunk kiszáradjon - garantáltan szaftos és puha marad! A sütőben sült krumpli pedig a vonalak megtartása miatt van. :)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.