r
Nosalty Logó

Gyros pitában ahogy Károly készíti

Ligeti Károly
Gyros pitában ahogy Károly készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pita

Gyros

407
Kalória
27.1g
Fehérje
45.9g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
261.3g
Víz
74.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pita

Gyros

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pita

Gyros

Összesen 3250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pita

Gyros

Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    743 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6880.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2390 mg
  • Nátrium
    2957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    366.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2090.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    5944 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3694 micro
Összesen 3250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

Pita

  1. A pitához az élesztőt felfuttatjuk fél bögre cukros vízben.
  2. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a maradék vizet, majd kézzel vagy géppel jól kidagasztjuk. Letakarjuk, és 1 óráig kelesztjük.
  3. Miután megkelt, 8 részre osztjuk, golyókat formázunk belőlük. A sütőt nagyon forróra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
  4. A golyókat kinyújtjuk, 15 cm-es kör alakra. 4 percig sütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és így is sütjük 4 percig. Nem kell megpirulnia. Ha megsült, tálba szedjük, és letakarjuk, hogy puha maradjon.

Gyros

  1. A húst kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap, míg kel a tészta, felaprítjuk a lilahagymát, paradicsomot, uborkát, savanyú káposztát, és leveleire tépjük a salátát.
  3. A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával.
  4. A pitát egy hegyes kés segítségével felszúrjuk, és kb. 10-12 cm hosszan, egy oldalon felvágjuk.
  5. A wokot felforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a fűszerolajos húst.
  6. Ezután a pitát, mint egy tasakot megtöltjük egy adag hússal, a felaprított zöldségekkel, végül meglocsoljuk a fokhagymás öntettel és pár csepp tabasco szósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35

Tavaly névnapi családi bulira készült ez a gyros pitában, nagy sikere volt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...