Gyros pitában ahogy Károly készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
wok
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pita
-
3 kcal
-
38g víz0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
9 kcal
-
1g só0 kcal
Gyros
-
100g pulykafelsőcomb144 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
0 kcal
-
41g fejessaláta4 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
13g savanyú káposzta2 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
Összesen
407
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pita
-
20g friss élesztő21 kcal
-
300g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
71 kcal
-
4g só0 kcal
Gyros
-
800g pulykafelsőcomb1152 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
100g lilahagyma36 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
Összesen
3250
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pita
-
0.7g friss élesztő1 kcal
-
10.3g víz0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.1g só0 kcal
Gyros
-
27.6g pulykafelsőcomb40 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0 kcal
-
11.4g fejessaláta1 kcal
-
13.8g kígyóuborka2 kcal
-
3.4g lilahagyma1 kcal
-
6.9g paradicsom1 kcal
-
3.4g savanyú káposzta1 kcal
-
6.9g joghurt4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
Összesen
112
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 261.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 743 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 462 micro
Összesen
407
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 216.4 g
Zsír
-
Összesen 98.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 594 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6880.6 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 2390 mg
-
Nátrium 2957 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2090.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 572 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 359 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 632 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 250 micro
-
β-karotin 5944 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 3694 micro
Összesen
3250
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 177 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Pita
-
2 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
Gyros
-
80 dkg pulykafelsőcomb
-
3 ek olívaolaj
-
3 ek gyros fűszerkeverék
-
1 db fejessaláta
-
1 közepes db kígyóuborka
-
2 kis db lilahagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
10 dkg savanyú káposzta
-
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Pita
- A pitához az élesztőt felfuttatjuk fél bögre cukros vízben.
- A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a maradék vizet, majd kézzel vagy géppel jól kidagasztjuk. Letakarjuk, és 1 óráig kelesztjük.
- Miután megkelt, 8 részre osztjuk, golyókat formázunk belőlük. A sütőt nagyon forróra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
- A golyókat kinyújtjuk, 15 cm-es kör alakra. 4 percig sütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és így is sütjük 4 percig. Nem kell megpirulnia. Ha megsült, tálba szedjük, és letakarjuk, hogy puha maradjon.
Gyros
- A húst kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap, míg kel a tészta, felaprítjuk a lilahagymát, paradicsomot, uborkát, savanyú káposztát, és leveleire tépjük a salátát.
- A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával.
- A pitát egy hegyes kés segítségével felszúrjuk, és kb. 10-12 cm hosszan, egy oldalon felvágjuk.
- A wokot felforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a fűszerolajos húst.
- Ezután a pitát, mint egy tasakot megtöltjük egy adag hússal, a felaprított zöldségekkel, végül meglocsoljuk a fokhagymás öntettel és pár csepp tabasco szósszal.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8950
- Feltöltés dátuma: 2014. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Tavaly névnapi családi bulira készült ez a gyros pitában, nagy sikere volt.