Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros pitában ahogy Károly készíti

Gyros pitában ahogy Károly készíti
Gyros pitában ahogy Károly készíti
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly névnapi családi bulira készült ez a gyros pitában, nagy sikere volt.

hozzávalók / 8 adag

Pita

Gyros

Szólj hozzá!

elkészítés

Pita

  1. A pitához az élesztőt felfuttatjuk fél bögre cukros vízben.
  2. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a maradék vizet, majd kézzel vagy géppel jól kidagasztjuk. Letakarjuk, és 1 óráig kelesztjük.
  3. Miután megkelt, 8 részre osztjuk, golyókat formázunk belőlük. A sütőt nagyon forróra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
  4. A golyókat kinyújtjuk, 15 cm-es kör alakra. 4 percig sütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és így is sütjük 4 percig. Nem kell megpirulnia. Ha megsült, tálba szedjük, és letakarjuk, hogy puha maradjon.

Gyros

  1. A húst kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap, míg kel a tészta, felaprítjuk a lilahagymát, paradicsomot, uborkát, savanyú káposztát, és leveleire tépjük a salátát.
  3. A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával.
  4. A pitát egy hegyes kés segítségével felszúrjuk, és kb. 10-12 cm hosszan, egy oldalon felvágjuk.
  5. A wokot felforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a fűszerolajos húst.
  6. Ezután a pitát, mint egy tasakot megtöltjük egy adag hússal, a felaprított zöldségekkel, végül meglocsoljuk a fokhagymás öntettel és pár csepp tabasco szósszal.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 369
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyros, pulykahúsos gyros, gyros pitában tálalva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

407
friss élesztő 2 dkg
víz 3 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 1 ek
1 kávéskanál
pulyka felsőcomb 80 dkg
olívaolaj 3 ek
gyros fűszerkeverék 3 ek
fejessaláta 1 db
kígyóuborka 1 közepes db
lila hagyma 2 kis db
paradicsom 2 közepes db
savanyú káposzta 10 dkg
joghurt 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
tabasco szósz 10 csepp