r
Nosalty Logó

Húsleves másképp

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vivesz
Húsleves másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1942 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1858 micro
  • β-karotin
    5075 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5076.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1569 mg
  • Nátrium
    2496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    3757.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1007 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    7431 micro
  • β-karotin
    20300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4264 micro
Összesen 1942 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét részeire szedjük, majd egy kb. 6 literes lábasba helyezzük őket. A lábast félig felöntjük hideg vízzel, majd nagy lángon elkezdjük főzni a húst. Mikor már majdnem forr, egy kis lyukú szűrővel eltávolítjuk a habot, ami keletkezett.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, és kb. egyenlő nagyságúakra vágjuk (ha nagyok, akkor negyedelni szoktam őket, ha kicsik, akkor van, hogy egészbe vagy csak félbevágom). A hagymát és a fokhagymagerezdeket egyben rakjuk bele.
  3. Miután a habot leszedtük a húsos léről, hozzáadjuk a zöldségeket (a kelkáposzta/ kelbimbó kivételével), beleszórjuk a fűszereket, és feltöltjük meleg vízzel. Forrásig melegítjük, majd lassú tűzön, fedővel letakarva addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak (kb. 1 óra). A kelkáposztát/kelbimbót kb. 45 perc múlva tesszük bele, amikor a zöldség már majdnem kész, mert azoknak kevesebb idő kell.
  4. Ha kész, kiszedjük a zöldségeket és a húst, majd egy kis lyukú szűrőn leszűrjük a levest.
  5. Friss petrezselyemmel és frissen kifőzött levestésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 24665
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden házban körülbelül ugyanúgy készül a húsleves, én minden formájában imádom. Bárhol kóstoltam, mindenhol hasonló volt az ízvilág. Kivéve az egyik nagymamámnál. Ő mindig tett bele egy pár szegfűszeget, és ez annyira különlegessé tette a levest, hogy (habár nem hittem el, mikor először mondta) azóta mindig így készítem

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek