Nosalty Logó

Kacsaaprólék leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Majam
Kacsaaprólék leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 440 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2634 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2954 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 440 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2996 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    5920.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2066 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 2634 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsaaprólékot megmossuk, megtisztítjuk, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni nagy lángon. Pár percig hagyjuk forrni. Közben megpucoljuk a zöldségeket, és darabokra vágjuk.
  2. A habos, felforrt vizet leöntjük az aprólékról, átmossuk a húsokat, és a fazekat is tisztára mossuk.
  3. Összeállítjuk a levest. A fazékba helyezzük az aprólékot, rá a megmosott zöldséget, felöntjük az egészet hideg vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és ilyenkor tesszük bele a szemes borsot is. Feltesszük közepes lángra főni, amikor felforr, takarékon 2-2,5 óráig tovább főzzük.
  4. Cérnácskatésztát főzünk levesbetétként.
  5. A megfőtt levest sűrű szűrőn leszűrjük, és forrón tálaljuk. A húsokat és a zöldséget külön tálon kínáljuk hozzá.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 15617
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretem az egyszerűen elkészíthető leveseket. Ez a leves is közéjük tartozik. Nem mellesleg, amíg "dolgozik" a tűzhelyen, a második fogásnak szentelhetjük magunkat!

Hozzászólások

Finimini

Gratulálok a recepthez kedves Majam, els?sorban az el?készítés miatt! Érdemes megszívlelni másoknak is, hogy ezzel az eljárással (forralás, leöntés, megmosás, hideg vízben f?zés újra indítása) minden oda nem ill? kellemetlen szagot, csontlevesnél szilánkokat, tápos és begyógyszerezett baromfi szagát, kacsatoll szagot és még sorolhatnám, el lehet tüntetni így. Az eredmény egy csodálatosan tiszta és finom leves, én nem is szoktam átsz?rni amikor kész. Nem véletlenül kell kimosni a fazekat, amiben el?ször felforrt - az aljára tapadó szürkés lerakódás magáért beszél. És most a fanyalgóknak és a "de akkor kif?zöd a zamatát is" felkiáltóknak mondanám, a tüneményes házi pipik és kapirgáló társaik, kukoricán és egyéb finomságokon hizlalt malackák NEM IGÉNYELNEK ilyen gondos el?készítést. De én nem a szerencsés kisebbséghez tartozom és azt veszem ami a nagyüzemi tartásból származik. És nagyon finom húslevest készítek ilyen módon. Köszönöm, hogy feltetted és megosztottad velünk. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek