Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsaaprólék leves

Kacsaaprólék leves
Kacsaaprólék leves
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az egyszerűen elkészíthető leveseket. Ez a leves is közéjük tartozik. Nem mellesleg, amíg "dolgozik" a tűzhelyen, a második fogásnak szentelhetjük magunkat!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsaaprólékot megmossuk, megtisztítjuk, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni nagy lángon. Pár percig hagyjuk forrni. Közben megpucoljuk a zöldségeket, és darabokra vágjuk.
  2. A habos, felforrt vizet leöntjük az aprólékról, átmossuk a húsokat, és a fazekat is tisztára mossuk.
  3. Összeállítjuk a levest. A fazékba helyezzük az aprólékot, rá a megmosott zöldséget, felöntjük az egészet hideg vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és ilyenkor tesszük bele a szemes borsot is. Feltesszük közepes lángra főni, amikor felforr, takarékon 2-2,5 óráig tovább főzzük.
  4. Cérnácskatésztát főzünk levesbetétként.
  5. A megfőtt levest sűrű szűrőn leszűrjük, és forrón tálaljuk. A húsokat és a zöldséget külön tálon kínáljuk hozzá.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 688
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Majam

Mióta szakács: 2014.01.12.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

leves kacsaaprólékból, kacsaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Sat, 2015-10-17 14:54

Gratulálok a recepthez kedves Majam, elsősorban az előkészítés miatt! Érdemes megszívlelni másoknak is, hogy ezzel az eljárással (forralás, leöntés, megmosás, hideg vízben főzés újra indítása) minden oda nem illő kellemetlen szagot, csontlevesnél szilánkokat, tápos és begyógyszerezett baromfi szagát, kacsatoll szagot és még sorolhatnám, el lehet tüntetni így. Az eredmény egy csodálatosan tiszta és finom leves, én nem is szoktam átszűrni amikor kész. Nem véletlenül kell kimosni a fazekat, amiben először felforrt - az aljára tapadó szürkés lerakódás magáért beszél.
És most a fanyalgóknak és a "de akkor kifőzöd a zamatát is" felkiáltóknak mondanám, a tüneményes házi pipik és kapirgáló társaik, kukoricán és egyéb finomságokon hizlalt malackák NEM IGÉNYELNEK ilyen gondos előkészítést. De én nem a szerencsés kisebbséghez tartozom és azt veszem ami a nagyüzemi tartásból származik. És nagyon finom húslevest készítek ilyen módon. Köszönöm, hogy feltetted és megosztottad velünk. :)

440
kacsaaprólék 1 kg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 5 l