r
Nosalty Logó

Csirkezúzás leves 2. - galuskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Norci79
Csirkezúzás leves 2. - galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 85 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2130.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    4972 micro
  • β-karotin
    12551 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3431 micro
Összesen 1152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zöldségeket karikára vágjuk.
  2. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a zúzát, és 2-3 percig pirítjuk.
  3. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük 2-3 dl vízzel, és kis lángon 60-70 percig főzzük.
  4. A vizet pótoljuk, ha szükséges.
  5. Ha a zúza majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldségeket, 1 liter vizet, és a zúza megpuhulásáig főzzük.
  6. A galuskához simára keverjük a lisztet a tojással, a petrezselyemmel, és a forró levesbe szaggatjuk.
  7. Kíméletesen még kb. 5 percig főzzük.
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 15804
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Egy régebbi Kiskegyed konyhájában találtam ezt a receptet, de már kb. 2 éve nem készítettem el. Most újra eszembe jutott, nem bántam meg. Szeretem a tárkonyt, és igazán ízletessé teszi a levest.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...