Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkezúzás leves 2. - galuskával

Csirkezúzás leves 2. - galuskával
Csirkezúzás leves 2. - galuskával
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi Kiskegyed konyhájában találtam ezt a receptet, de már kb. 2 éve nem készítettem el. Most újra eszembe jutott, nem bántam meg. Szeretem a tárkonyt, és igazán ízletessé teszi a levest.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zöldségeket karikára vágjuk.
  2. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a zúzát, és 2-3 percig pirítjuk.
  3. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük 2-3 dl vízzel, és kis lángon 60-70 percig főzzük.
  4. A vizet pótoljuk, ha szükséges.
  5. Ha a zúza majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldségeket, 1 liter vizet, és a zúza megpuhulásáig főzzük.
  6. A galuskához simára keverjük a lisztet a tojással, a petrezselyemmel, és a forró levesbe szaggatjuk.
  7. Kíméletesen még kb. 5 percig főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 889
elküldve: 1
receptkönyvben: 119
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

galuskák zúzaleves, zöldségleves csirkezúzával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
csirkezúza 40 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
zöldborsó 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
tárkony 1 tk
petrezselyem 1 ek
víz 3 dl
tojás 1 db
finomliszt 6 dkg
petrezselyem 1 ek