r
Nosalty Logó

Grillezett pikáns halfilé és rák babos salsaval

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Monique
Grillezett pikáns halfilé és rák babos salsaval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal + rák

A salsahoz

A burgonyához

Összesen 556 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal + rák

A salsahoz

A burgonyához

Összesen 2224 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal + rák

A salsahoz

A burgonyához

Összesen 79 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1503.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    15466 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 556 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6014.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    2234 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1799.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    428 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    3684 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    61864 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 2224 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2219 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Hal + rák

A salsahoz

A burgonyához

Elkészítés

Hal + rák

  1. A krumplikat megtisztítjuk, rajtahagyjuk a héját, és ék formára vágjuk őket, majd feltesszük egy edényben főni kb. 15 percre. Csak félig kell megfőznünk, mert még a sütőben fűszerezve tovább fog puhulni.
  2. A salsa összetevőit, kivéve a babot egy kis olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, és kb. 1 dl vizet öntünk rá. Hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd párat rottyantunk rajta, mielőtt hozzáadjuk a babokat. Kicsit összemelegítjük, lehúzzuk a tűzről, félretesszük.
  3. A krumpliról a vizet leöntjük. Az olívaolajat a fűszerkeverékkel elkeverjük, a krumplikat belerakjuk egy tepsibe, és eloszlatjuk rajta a fűszeres olajat, hogy mindenhol befedje. Betesszük a sütőbe kb. 20-25 percre 180 fokra.
  4. Ha mirelit halat és rákot vásároltunk, akkor előbb hagyjuk kiolvadni. Tegyük meleg vízbe, úgy pár perc alatt kienged.
  5. Addig egy turmixgépben a paradicsomokat (1 tk olajjal együtt) és a fokhagymát pépesre turmixoljuk.
  6. Tegyük ki egy tálba, adjuk hozzá a chillit, barbecue szószt és a mézet, és keverjük össze, tegyük félre.
  7. A felengedett halszeleteket vágjuk kb. 2-3 ujjnyi széles csíkokra. Itassuk fel a nedvességet konyhai papírtörlővel, sózzuk meg mindkét oldalát, majd a lisztben forgassuk meg. A rákokról is itassuk fel a nedvességet, és ugyanazt tegyük vele, mint a halakkal.
  8. Egy grillserpenyőben olívaolajat hevítünk, amiben a halak és a rákok mindkét oldalát addig sütjük, amíg egy megkeményedett halvány barna kéreg nem lesz rajtuk. Kb. 2-3 perc oldalanként.
  9. Konyhai papírtörlőre óvatosan kiemeljük őket, és hagyjuk, hogy feligya a felesleges olajat a papír.
  10. Ezután az összeset megkenjük a már előre leturmixolt chillis szósszal.
  11. Újra egy kevés olajat hevítünk egy grillserpenyőben, amibe visszahelyezzük a bekent halfiléket és rákokat, és addig grillezzük, amíg szép piros ropogós külsőt kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2901
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 31.

Ajánló

Annak, aki diétázik, friss salátával ajánlom, de babos salsával, ropogós-fűszeres újburgonyával a tuti.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Grillezett pikáns halfilé és rák babos salsaval
Monique 73 recept

Aki szereti a pikáns ízeket, annak ez garantáltan ízleni fog. Macerásnak tűnhet az elkészítése, de megéri az időráfordítást. Ezzel a grillezési módszerrel a lisztes kéreg bezárja a halrostokat, amitől istenien omlós lesz belül, miközben kívülről ropogós mázat kapnak a halak. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg, mert akkor kesernyés íze lesz.

Hozzávalók

Hal + rák

A salsahoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek