r
Nosalty Logó

Fehérboros-currys tonhalsteak pirított rákkal, rizzsel, kólás szilvaszósszal

Nosalty
Fehérboros-currys tonhalsteak pirított rákkal, rizzsel, kólás szilvaszósszal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

802
Kalória
57.9g
Fehérje
85.7g
Szénhidrát
20g
Zsír
500.8g
Víz
178g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
23g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

Összesen 1606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    500.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6775 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    4643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1001.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2559 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    820 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

A tonhalsteakhez

  1. A tonhalszeleteket kend be olívaolajjal, majd dörzsöld be sóval, borssal, fokhagymaporral és curryvel. Egy serpenyőt forrósíts fel közepesen magas hőfokon, és helyezd bele a tonhalsteaket. Süsd 2 percig az egyik oldalán, majd fordítsd meg. Öntsd hozzá a fehérbort és facsard rá a citromlevet. Süsd további 2 percig (ha szaftosabb belsejű steaket szeretnél, akkor rövidebb ideig süsd). Vedd le a tűzről, és pihentesd 1-2 percig.

Pirított rákhoz

  1. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat. Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pár másodperc után a rákokat is. Pirítsd 2-3 percig nagy lángon, amíg a rákok rózsaszínűek lesznek. Szórd meg chilipehellyel, sóval és borssal, majd tedd félre.

A rizshez

  1. A rizst alaposan öblítsd át hideg vízben. Egy lábasban forralj fel 3 dl vizet, majd add hozzá a rizst és a sót. Kis lángon, fedő alatt párold kb. 12-15 percig, amíg az összes vizet magába szívja. Zárd el a hőt, hagyd fedő alatt még 5 percig, majd villával lazítsd fel.

Kólás szilvaszószhoz

  1. Egy kisebb lábasban keverd össze a szilvát, kólát, mézet (vagy cukrot), balzsamecetet, szójaszószt, gyömbért, fahéjat és egy csipet sót. Közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a szilva teljesen megpuhul és a szósz besűrűsödik. Botmixerrel vagy villával pürésítsd, majd tartsd melegen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 55 p

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek