r
Nosalty Logó

Fehérboros-currys tonhalsteak pirított rákkal, rizzsel, kólás szilvaszósszal

Nosalty
Fehérboros-currys tonhalsteak pirított rákkal, rizzsel, kólás szilvaszósszal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

802
Kalória
57.9g
Fehérje
85.7g
Szénhidrát
20g
Zsír
500.8g
Víz
178g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
23g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

Összesen 1606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    500.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6775 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    4643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1001.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2559 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    820 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

A tonhalsteakhez

  1. A tonhalszeleteket kend be olívaolajjal, majd dörzsöld be sóval, borssal, fokhagymaporral és curryvel. Egy serpenyőt forrósíts fel közepesen magas hőfokon, és helyezd bele a tonhalsteaket. Süsd 2 percig az egyik oldalán, majd fordítsd meg. Öntsd hozzá a fehérbort és facsard rá a citromlevet. Süsd további 2 percig (ha szaftosabb belsejű steaket szeretnél, akkor rövidebb ideig süsd). Vedd le a tűzről, és pihentesd 1-2 percig.

Pirított rákhoz

  1. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat. Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pár másodperc után a rákokat is. Pirítsd 2-3 percig nagy lángon, amíg a rákok rózsaszínűek lesznek. Szórd meg chilipehellyel, sóval és borssal, majd tedd félre.

A rizshez

  1. A rizst alaposan öblítsd át hideg vízben. Egy lábasban forralj fel 3 dl vizet, majd add hozzá a rizst és a sót. Kis lángon, fedő alatt párold kb. 12-15 percig, amíg az összes vizet magába szívja. Zárd el a hőt, hagyd fedő alatt még 5 percig, majd villával lazítsd fel.

Kólás szilvaszószhoz

  1. Egy kisebb lábasban keverd össze a szilvát, kólát, mézet (vagy cukrot), balzsamecetet, szójaszószt, gyömbért, fahéjat és egy csipet sót. Közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a szilva teljesen megpuhul és a szósz besűrűsödik. Botmixerrel vagy villával pürésítsd, majd tartsd melegen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 55 p

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...