r
Nosalty Logó

Aranydurbincsfilé tejszínes gombával és polentával

Gizi
Aranydurbincsfilé tejszínes gombával és polentával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1343
Kalória
73.1g
Fehérje
50.2g
Szénhidrát
98.1g
Zsír
734.3g
Víz
271g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4212.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    2789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    734.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    384 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 1343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    146.2 g

Zsír

  • Összesen
    196.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8425.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    5578 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1468.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    768 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    2551 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3872 micro
Összesen 2686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A halfiléket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a citromlével, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, helyezzük bele a bőrös felével lefelé a halfiléket, majd mérsékeljük a hőfokot, és süssük 8-10 perc alatt készre. Sütés közben a forró zsiradékkal locsolgassuk, hogy a halhús kellően átsüljön. Amikor elkészült, vegyük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.
  3. A gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk fel ízlés szerint. (Én vékonyan felszeleteltem.)
  4. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és lefedve pároljuk pár percig.
  5. Ezután szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, öntsük fel a főzőtejszínnel, és néha megkeverve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána) Tálalásig tartsuk melegen.
  6. Egy serpenyőben melegítsük fel a vizet, majd állandó keverés mellett, szórjuk bele a kukoricadarát.
  7. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és állandó kevergetés mellett főzzük kb. 15 percig. (közben ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá apránként még vizet)
  8. Amikor a polenta készre főtt, adjuk hozzá a felkockázott vajat, és addig keverjük, míg elolvad, és szép krémes állaga lesz.
  9. Tálaláskor tegyünk pár kanál polentát, és pár kanál tejszínes gombát a tányérra, majd helyezzük mellé a halfilét és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ez a finom, fehér húsú hal a tejszínes gombával, és a polentával, az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek