r
Nosalty Logó

Grillezett nyelvhal meleg salátaágyon

Petra
Grillezett nyelvhal meleg salátaágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A halhoz és a salátához

A vinaigretthez

716
Kalória
23.6g
Fehérje
32.1g
Szénhidrát
55.9g
Zsír
206.9g
Víz
64.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halhoz és a salátához

A vinaigretthez

Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halhoz és a salátához

A vinaigretthez

Összesen 2863 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halhoz és a salátához

A vinaigretthez

Összesen 205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4221.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    1865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    827.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    565 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6038 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 2863 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A halhoz és a salátához

  1. A burgonyát megmossuk, héjában forró, sós vízben éppen puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, héját lehúzzuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy tálcán szétterítjük és meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olívaolajjal.
  2. A halfiléket besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a salátát elkészítjük. A lencsét a megmosott, tisztított sárgarépával és zellerszárral együtt lábasba tesszük, felengedjük vízzel és puhára főzzük. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a lencsét, mert akkor összetörik!) A zöldségeket kivesszük, a lencsét lecsöpögtetjük, és egy tálcán szétterítve hagyjuk kihűlni.A vinaigrette készítéséhez egy botmixer segítségével összekeverjük a fenti hozzávalókat. Tálalásig hűtőben tartjuk. (Mielőtt felhasználjuk, jól fel kell keverni.)
  3. Az apróra vágott vöröshagymát a vajjal elvegyített, evőkanálnyi olívaolajon dinszteljük, majd tálba szedjük. Ugyanebben a serpenyőben, még egy evőkanálnyi olívaolajat hozzáadva, megpirítjuk a burgonyakockákat. Végül összekeverjük a hagymát és a burgonyát. Tálalásig melegen tartjuk.
  4. Felhevített grillserpenyőben kevés olívaolajon elkészítjük a halakat: mindkét oldalukat néhány perc alatt átsütjük. Akkor van kész a hal, amikor egy villa hátuljával megnyomkodjuk és kissé ruganyos.
  5. Miközben készülnek a halak, a lencsét felmelegítjük és összekeverjük a vinaigrettel. A tányérokra kanalazzuk a lencsét, arra a burgonyát, és a tetejére jön a halfilé. Azonnal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p

Gordon Ramsay-féle halfogás ez. Kivéve, hogy nem kaptam tőkehalat, így kénytelen voltam más hallal (jelen esetben nyelvhallal) helyettesíteni. Nem hinném azonban, hogy a végeredményt ez befolyásolta volna. Fantasztikus összhatás, elkészítésekor az időzítésre különös figyelmet fordítsunk! (A hal se hűljön ki, miközben a lencse és a burgonya is legyen meleg!)

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek