r
Nosalty Logó

Grillezett nyelvhal meleg salátaágyon

Petra
Grillezett nyelvhal meleg salátaágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A halhoz és a salátához

A vinaigretthez

716
Kalória
23.6g
Fehérje
32.1g
Szénhidrát
55.9g
Zsír
206.9g
Víz
64.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halhoz és a salátához

A vinaigretthez

Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halhoz és a salátához

A vinaigretthez

Összesen 2863 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halhoz és a salátához

A vinaigretthez

Összesen 205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4221.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    1865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    827.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    565 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6038 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 2863 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A halhoz és a salátához

  1. A burgonyát megmossuk, héjában forró, sós vízben éppen puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, héját lehúzzuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy tálcán szétterítjük és meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olívaolajjal.
  2. A halfiléket besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a salátát elkészítjük. A lencsét a megmosott, tisztított sárgarépával és zellerszárral együtt lábasba tesszük, felengedjük vízzel és puhára főzzük. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a lencsét, mert akkor összetörik!) A zöldségeket kivesszük, a lencsét lecsöpögtetjük, és egy tálcán szétterítve hagyjuk kihűlni.A vinaigrette készítéséhez egy botmixer segítségével összekeverjük a fenti hozzávalókat. Tálalásig hűtőben tartjuk. (Mielőtt felhasználjuk, jól fel kell keverni.)
  3. Az apróra vágott vöröshagymát a vajjal elvegyített, evőkanálnyi olívaolajon dinszteljük, majd tálba szedjük. Ugyanebben a serpenyőben, még egy evőkanálnyi olívaolajat hozzáadva, megpirítjuk a burgonyakockákat. Végül összekeverjük a hagymát és a burgonyát. Tálalásig melegen tartjuk.
  4. Felhevített grillserpenyőben kevés olívaolajon elkészítjük a halakat: mindkét oldalukat néhány perc alatt átsütjük. Akkor van kész a hal, amikor egy villa hátuljával megnyomkodjuk és kissé ruganyos.
  5. Miközben készülnek a halak, a lencsét felmelegítjük és összekeverjük a vinaigrettel. A tányérokra kanalazzuk a lencsét, arra a burgonyát, és a tetejére jön a halfilé. Azonnal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p

Gordon Ramsay-féle halfogás ez. Kivéve, hogy nem kaptam tőkehalat, így kénytelen voltam más hallal (jelen esetben nyelvhallal) helyettesíteni. Nem hinném azonban, hogy a végeredményt ez befolyásolta volna. Fantasztikus összhatás, elkészítésekor az időzítésre különös figyelmet fordítsunk! (A hal se hűljön ki, miközben a lencse és a burgonya is legyen meleg!)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...