r
Nosalty Logó

Citromos halnyársak cukkinisalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vénusz
Citromos halnyársak cukkinisalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Halnyárs

Cukkinisaláta

Összesen 843 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Halnyárs

Cukkinisaláta

Összesen 3359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Halnyárs

Cukkinisaláta

Összesen 155 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    338 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 843 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6358.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    3276 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    2365 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4875 micro
Összesen 3359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    119 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 155 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Halnyárs

Cukkinisaláta

Elkészítés

Halnyárs

  1. A megtisztított halat felkockázzuk, és egy nagy tálba tesszük. Meglocsoljuk a Vénusz Plusz citromos fűszerolajával, hozzáadjuk a mézet, és sózzuk, borsozzuk.
  2. Hűtőbe tesszük állni, amíg a cukkinisaláta elkészül.
  3. Ezután a haldarabokat 1-1 citromszelettel felváltva felhúzogatjuk a hurkapálcákra, és forró grillserpenyőben hirtelen megsütjük őket. Nem kell nekik sok idő, oldalanként 1-2 perc!
  4. Frissen, melegen tálaljuk a cukkinisalátával. (Lásd: Cukkinisaláta)

Cukkinisaláta

  1. A salátaöntethez egy kis tálkában a Vénusz Plusz citromos fűszerolajat összekeverjük az almaecettel, a mézzel, sóval és borssal.
  2. A cukkinit zöldséghámozóval vékony szalagokra vágjuk, majd egy nagy tálba halmozzuk. Helyezünk rá a koktélparadicsomból, megszórjuk pirított fenyőmaggal, reszelünk rá parmezánt, végül meglocsoljuk az öntettel, és friss bazsalikommal díszítjük.
  3. Ízlés szerint meglocsoljuk még egy kevés öntettel, és sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt hűtőben tároljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 219
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos halnyársak cukkinisalátával
Vénusz 71 recept

A halkedvelők számára nincs is finomabb a frissen grillezett halaknál. Ennek a receptnek a titka az, hogy különleges fűszerolajban pácoltuk a haldarabokat, amiket kis nyársakra húztunk néhány szelet citrom társaságában, és hirtelen meggrilleztük az egészet. A halnyárs mellé vibrálóan színes cukkinisalátát készítettünk koktélparadicsommal, fenyőmaggal, parmezánnal, mindezt egy citromos-bazsalikomos fűszerolajas vinaigrette-tel gazdagítva. Ezek a citrusos lazacnyársak tökéletes kiegészítői egy hétvégi ebédnek vagy grillpartinak: dobjuk őket a grillsütőre, de sütőbe vagy serpenyőbe is mehetnek. Érdemes kipróbálni akár csirkével vagy halloumi sajttal is! Friss, egészséges, gazdagon fűszerezett, könnyed, és roppant egyszerű!

Hozzávalók

Halnyárs

Cukkinisaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek