Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-darált húsos rakott tészta római tálban

Gombás-darált húsos rakott tészta római tálban
Gombás-darált húsos rakott tészta római tálban
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor megkaptam életem első római tálját, azonnal elkezdtem törni a fejem, mit is készíthetnék benne elsőnek. Olyan ételt szerettem volna, ami viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető, amit szinte mindenki szeret, ugyanakkor laktató és picit különleges is. Így esett a választásom a már általam többször elkészített rakott tésztára, persze kicsit azért felturbóztam a korábban elkészítettekhez képest. Elkészíthető jénai tálban vagy egyéb magas falú edényben is.

A családnak nagyon bejött. :D 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát kicsi olajon félig megdinszteljük, majd rátesszük a zúzott fokhagymát. Egy kicsit megforgatjuk, és mehet rá a kockázott paradicsom, a paprika és a paradicsomszósz. Kb. 6-8 percig dinszteljük tovább, aztán mehet rá a hús.
  2. Kifehérítjük, majd utána jöhetnek a fűszerek (a só és a pirospaprika kivételével csak a fűszerek egyik fele). Fedő alatt pároljuk a húst, és ha már félig készen van, mehet bele a gomba és a ketchup.
  3. Mikor elkészült, beletesszük a fűszerek másik felét, és lepörköljük a húst (lefőzzük róla a vizet, és lepirítjuk picit).
  4. Ha a pörkölés kész, felöntjük hideg vízzel, amit hagyunk felforrni, közben keverünk egy habarást a tejfölből és lisztből, hőkiegyenlítünk (a habaráshoz apránként adagolunk folyamatos keverés mellett 2-3 merőkanálnyi forró levet a húsról), majd besűrítjük vele az ételt.
  5. A végeredmény egy szaftos-gombás darált hús lesz, ezt összekeverjük az előre kifőzött tésztával (amit kicsit keményebbre főzzünk, mert a sütőben még puhulni fog), római tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 150°C-on 1 óra alatt készre sütjük.
  6. Akkor tökéletes, ha a sajt a tetején szépen meg van pirulva.
  7. Aki szereti, a tányéron ketchuppal még nyakon öntheti, úgy jobban csúszik. :)
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 344
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szundi

Mióta szakács: 2018.11.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás tésztarakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

676
penne 500 g
darált sertéshús 1 kg
gomba 500 g
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 1 db
tv paprika 1 db
sűrített paradicsom 70 g
ketchup 3 ek
sajt 150 g
tejföl 330 ml
finomliszt 2 ek
víz 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek