Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Azanyja" tészta

"Azanyja" tészta
"Azanyja" tészta
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem egyik kedvenc étele, tőle tanultam ezt a receptet!
A füstölthús kocka pikáns ízt ad neki, ettől lesz különleges.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A legjobb, ha pulykacombból készül! De csináltam már füstölt sertéscombból is, de akkor vigyázni kell a sóval!
Mindenképpen lapos sütőformában süssük, így szépen átpirul az egész! Én erre egy tepsit rendszeresítettem! :-)
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk.
  2. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölthús kockát.
  3. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és majorannával fűszerezzük.
  4. Lefedve 10 percig pároljuk, majd a fedő nélkül addig pirítjuk, amíg a hús által kiengedett lé elpárolog.
  5. A tésztát a tejföllel és a reszelt sajttal, valamint a hússal összekeverjük.
  6. Egy nagy lapos sütőformát kivajazunk, és belesimítjuk a tésztát.
  7. Sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 199 402
elküldve: 29
receptkönyvben: 1 561
elkészítve: 50/59
Facebookon megjelent: 3

szakács

Klerke

Mióta szakács: 2010.04.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös-húsos tészta, pulykahúsos-sajtos-tejfölös tészta sütőben sütve

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-11-12 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-11-11 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Zit
Zit / Zit Sat, 2014-08-09 15:58

Elnézést a zavarásért, de ez miért került be a "gluténmentes" kategóriába? :)

maazs
maazs Sun, 2016-07-03 12:16

Gm tésztából bármelyik tésztaétel az. :) Nálam sem ez a gluténmentes kategória. :)

bebke
bebke Wed, 2013-03-13 23:45

Elkészítettem kétszeres mennyiségben hirtelen-nagy a család!:) Isteni!!

oosaki
oosaki Mon, 2012-12-10 18:59

Szia!
Megcsináltam, ahogy az ajánlatban is áll, füstölt sertéscombból. Fantasztikus lett, és valóban, a húsleveslében főzött tészta a "lelke". Receptkönyvbe mentve, az étlapra felkerült. Köszönet érte!

Sunyi
Sunyi / Sunyi Sat, 2011-11-12 16:20

Most sül a sütőben. Kicsit változtattam rajta, mert csak megkezdett tejföl volt itthon, felengedtem kicsi tejjel és tettem bele egy tojást. Majd meglátjuk milyen lett.... Remélem sikerül.

Nagyon finom lett:)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2011-02-26 11:30

Kedves Klerke!
Tiéd lett 2011. február 25. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-26 01:10

Miután leszűrtem a tésztát, miért tegyek a főzővizébe sót és füstölthús kockát?

Klerke
Klerke / Klerke Sat, 2011-02-26 18:51

Szia!

Lehete egy kicsit félreérthető volt, úgy értettem, hogy a tészta főzáse közben kell fűszerezni a vizet! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 12:12

Szia Klerke !! A tegnapi vacsoránk második fogása "azanyja" tésztád volt ! Nagyon fini.
Annyit módosítottam rajta, hogy a füstölt kockát nem a tészta főzőlevébe raktam, mert a levet a tésztáról leöntjük, akkor a füstölt íz kárba vész. A kockát kevéske forróvízzel feloldottam és a húst pároltam meg vele. Pompás étek, amit kihagyni vétek !

e-nik
e-nik / e-nik Wed, 2010-06-30 10:01

Szia! Tegnap ezt főztem, csak sertés darálthússal. Nagyon finom lett. Mindenkinek nagyon ízlett.

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Wed, 2010-05-12 15:59

Szia Klerke, én is ezt fogom holnap ebédelni, csak maradék szarvacska tésztából! Köszi az ötletet!mm

Klerke
Klerke / Klerke Thu, 2010-05-13 08:54

Szia Moncsi!
Remélem izleni fog amit elkészítesz! :-) Jó étvágyat hozzá!

Klerke
Klerke / Klerke Wed, 2010-05-12 15:50

Jajj, nagyon örülök neki! :-))) Remélem sok mindenkinek adtam ötletet egy fini ebédhez, vagy vacsorához! :-)

1174
pulykacomb 50 dkg
csuszatészta 50 dkg
tejföl 450 g
trappista sajt 25 dkg
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
füstölthús kocka 1 db
vaj 1 ek