r
Nosalty Logó

Gluténmentes Mince lepénykék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gluténmentes Mince lepénykék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Mince Meat-hez

Összesen 956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Mince Meat-hez

Összesen 5739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Mince Meat-hez

Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    288.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3181.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    677 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 5739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mince Meat-hez

Elkészítés

Tésztához

  1. A törökmogyorót 200 Celsius fokon 5-10 perc alatt pörköljük. A sütőt 180 Celsius fokra mérsékeljük. Hagyjuk lehűlni a mogyorót, és lemorzsoljuk a héját. Konyhai robotgépben megőröljük, sőt addig daráljuk, míg összeáll, majdnem mogyoróvajjá daráljuk.
  2. A rizs- és csicseriborsó lisztet és a xantanát összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a cukrot és sót.
  3. Belegyúrjuk a vajat és mogyorómasszát. Lágy tésztát kell kapjunk, ami nem ragad. Ha szükséges, lisztet adhatunk még hozzá.
  4. 6 cm átmérőjű és maximum 2 cm mély formácskákba diónyi mennyiségű tésztát szétnyomkodunk, egyenletes vastagságúra. A formákat nem kell kikenni.
  5. Egy evőkanál mince meat-et helyezünk minden egyes tésztába. Ne töltsük túl őket. Egy-egy diónyi adag tésztát a tenyerünkön szétnyomunk, és a lepénykék tetejére helyezzük. Ne felejtsünk el fogpiszkálóval lyukat fúrni a lepénykék tetején, hogy a gőz eltávozhasson, különben szétrobbanhat a lepénykénk.
  6. Csillagokat is vághatunk a lepénykék tetejére. Diónyi méretű tésztát deszkán lelapítunk, és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kinyomjuk. Késsel csillagot vágunk belőle. Persze, ha van ilyen kis csillagformánk vagy bármilyen más kiszúró forma, amit használni szeretnénk, sokkal könnyebb! A lényeg, hogy 5 cm átmérőjű vagy kisebb legyen.
  7. A lepénykéket fedő nélkül is hagyhatjuk. Kisülés után, lehűlve, porcukorral szórhatjuk vagy cukormázzal díszíthetjük.
  8. Ha a sütő rácsai túlságosan messze vannak egymástól - mint az enyém - és a formák nem állnak meg rajta vízszintesen, akkor egy nagy sütőtepsire rakjuk a lepénykéket, és úgy süssük. 20 perc alatt kész.
  9. Hagyjuk a formákban kihűlni. Ilyenkor porhanyósak! Nagyon óvatosan a tenyerünk felett fejtetőre fordítjuk, és a formákat óvatosan összenyomjuk kicsit. A kezünkbe hullik majd, és óvatosan dobozba vagy tálra helyezzük. A lepények egy nap múlva jobban összeállnak, és könnyebben kezelhetőek. 15-20 db lesz belőle, attól függően, hogy bevonjuk-e tésztával.

Mince Meat-hez

  1. A mandarinok héját egy közepes tepsibe vagy jénaiba lereszeljük.
  2. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra vágjuk, és a tepsibe vagy jénaiba tesszük. A mandarinok levét kifacsarjuk, és az almára öntjük, így nem barnul meg.
  3. A szárított gyümölcsöket, barna cukrot és fűszereket rászórjuk, és összekeverjük.
  4. A ledarált hájat is belekeverjük (vagy a lereszelt vagy apró darabokra vágott vajat).
  5. A tepsit vagy jénait tiszta konyharuhával vagy folpackkal betakarjuk, és egy éjszakára vagy 8-12 órán át pihentetjük.
  6. A folpackot vagy konyharuhát eltávolítjuk, és az almás gyümölcsös masszát átkeverjük.
  7. Most már alumínium fóliával fedjük be a tepsit vagy jénait. A sütőt 120 C fokra előmelegítjük, és 3 órán át szárítjuk.
  8. Miután kihűlt, belekeverjük a rumot vagy konyakot. Tiszta üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből 1 liter lesz. Légmentesen lezárva, sötét, hűvös helyen tárolva egy évig eláll. Ebből a keverékből kb. 15 evőkanálnyi mennyiségre lesz szükségünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1046
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 08.

Ajánló

A mogyoró pörkölése kiszárítja, ízletesebbé teszi, és a héját könnyebben lemorzsolhatóvá a törökmogyorónak. Minden dióféle íze karakteresebb lesz pörkölés által. Mince meat helyett szárított gyümölcsöket keverjünk össze lekvárral, de ízben sajnos utána sem ér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti mince pie avagy lepényke sütőtepsije a háttérben látható. 6 cm széles, 1 cm mély minden egyes mélyedés. Ehelyett kis tortaformácskákat használhatunk. Sajnos a muffin sütőforma túl mély ezekhez a lepényekhez. A tészta omlós lesz, a töltelék nem túl édes. Nagyon laktató.

Hozzávalók

Tésztához

Mince Meat-hez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?