Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (2)

leírás

A háj laza zsírszövet, amely az állat (jelen esetben sertés) beleit és gyomrát védi. Régen zsír helyett használták, nemcsak főzéshez és sütéshez, de kocsikenéshez, és mécsesek készítéséhez is. Vágáskor egybenhagyták, és sózással-füstöléssel tartósították. A vastagabb, egybefüggő sertéshájat gyakran kiolvasztották zsírnak, vagy töpörtyűt készítettek belőle. Ma már főként csak hájas süteményt készítenek belőle. Ehez régen az úgynevezett fodros hájat használták, amit nem volt alkalmas töpörtyűnek. A háj melegben olvad, és kenhetővé válik, így régen gyakori kísérője volt a pirított kenyérnek.

mikor vegyem

Leginkább téli időszakban beszerezhető, disznótorok környékén. Mélyhűtőben azonban pár hónapig eláll.

hogyan tároljam

Azonnali felhszanálás esetén pár napig hűtőben - különben lefagyaszva

Sertésháj alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        lenartzsuzsa1
        lenartzsuzsa1 Sat, 2013-03-09 15:18

        Itt Németországban a metróban árulnak-szinte mindig kapható, kilóra. Nem drága.- Bár én még nem merészeltem venni, úgy gondolom, nehéz lehet belöle a tésztakészités. Ki kéne próbálni.........csak nézegetem a recepteket. Régen nagyon finomnak találtam a hájassal készült, szilvalekváros kifliket.
        Kellemes hétvégét, jó sütést-fözést kivánok, zsuzsa

        p-anna
        p-anna Mon, 2012-05-28 10:00

        Hol lehet venni sertéshájat? A henteseknél csak zsírszalonnát láttam.
        Városi lévén, a környezetemben nem ölnek disznót.
        Üdv. P.A.