Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tyrell rózsás kosár

Tyrell rózsás kosár
Tyrell rózsás kosár
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismételten egy a Trónok harca ihlette finomság. A Tyrell ház címere fűzöld mezőben arany rózsa. Ezért bolondítottam meg a krémet egy kis rózsavízzel is, amit már csak az illata miatt is megéri használni. Úgy gondolom, hogy ez a könnyed nyári finomság teljes mértékben megállná a helyét Égikertben is. :)

hozzávalók / 6 adag

A tészta

A krém

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A lisztet és a cukrot összevegyítjük. Egy pohárba tesszük a forró vizet és a sáfrányt. Állni hagyjuk, hogy a sáfrány szép sárgára színezze a vizet.
  2. A hideg vajat kis kockákra vágjuk, és a lisztes keverékkel elmorzsoljuk. Hozzádolgozzuk az egy tojássárgáját, majd kis adagokban a sáfrányos vizet is.
  3. A deszkát meghintjük liszttel, és azon dolgozzuk ki szép simára a tésztát. A nyújtófa segítségével vékonyra nyújtjuk a tésztát, és kb. 6 cm-es köröket szaggatunk belőle.
  4. A kosárka formákat kikenjük egy kis olvasztott vajjal, majd belenyomkodjuk a tésztakorongokat.
  5. A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és kb. 5-10 perc alatt készre sütjük a kosárkákat. A tésztát hagyjuk kicsit hűlni, majd kiütjük őket a formából. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A krém

  1. Egy tojást felverünk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Rendszeres keverés mellett elkezdjük melegíteni. A maradék 3 tojást felverjük egy másik edényben. Amikor a tejszín elkezd forrni, merünk ki belőle, és a 3 felvert tojáshoz lassanként hozzákeverjük. Amikor elvegyítettük, a tűzön lévő tejszínnel - folyamatos keverés mellett - összeöntjük.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felkockázott vajat, kardamomot, fahéjat és a rózsavizet. A legvégén adjuk csak hozzá a pár csepp piros ételfestéket. Amikor már jól besűrűsödött levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  3. A krémet habzsákba töltjük, és mindegyik kosárkát megtöltjük vele. A krém tetejét eperrel és mentalevéllel díszítjük.
  4. Ebből a mennyiségből kb. 42 darab kosárka lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kosárkák, rózsakrémes sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

896
finomliszt 450 g
cukor 200 g
víz 80 ml
sáfrány 1 csipet
vaj 110 g
tojássárgája 1 db
habtejszín 480 ml
tojás 4 db
kardamom 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
vaj 60 g
rózsavíz 3 teáskanál
ételfesték 4 csepp