Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó kosár

Zserbó kosár
Zserbó kosár
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az új dió, és valami diósat szerettem volna készíteni. Zserbóhoz hasonlóan készítettem el. Egyszerű, és könnyen elkészíthető desszert, ráadásul mutatós.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Diótöltelék

Csokimáz

ajánlat

Az eredeti recepten változtattam, mert diós tésztát szerettem volna készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához valókat kimérjük, és összedolgozzuk. Lisztet szükség szerint adhatunk hozzá, hogy szép sima tésztát kapjunk, nem ragadósat.
  2. Legalább 30-40 percre tegyük be a hűtőbe dermedni.
  3. Kivéve kosár formákba nyomkodjuk. Vigyázzunk, mert megnő sütés közben.
  4. Aljára pikáns lekvárt teszünk, tetejére pedig kanállal diós habot simítunk.
  5. Előmelegített sütőben, alacsony fokon, szép világosra sütjük.
  6. A csokoládét tördeljük kockára, a 0,5 dl olajat egy kis lábasban felforrósítjuk, de ne forrjon! A kockára vágott csokit hozzáadjuk, és addig keverjük, míg szép simává olvad. Mártogassuk bele a kosarakat.

Diótöltelék

  1. A fehérjét csipetnyi sóval és a citromlével felverjük félig, majd hozzáadva a cukorral keményre verjük.
  2. Hozzáadjuk a diót, és elkeverjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 511
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diókrémes csokis kosár, dióhabos kosár csokimázzal, diós kosárkák csokimázzal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1644
finomliszt 35 dkg
dió 10 dkg
vaj 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 4 db
cukor 25 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
1 csipet
tojásfehérje 4 db
cukor 25 dkg
dió 30 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
1 csipet
meggylekvár 15 dkg
csokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl