Kandírozott narancshéj

Kandírozott narancshéj

Leírás

A kandírozás egész vagy darabolt gyümölcsök cukorban való tartósítását jelenti, de a gyümölcsök mellett bizonyos virágokat (ibolya), gyökereket (gyömbér), gesztenyét és mandulát, a citrusfélék héját is lehet kandírozni. Már a 14. században igen kedvelt csemege volt Nyugat-Európában, a középkorban „szobai fűszernek” nevezték. A folyamat úgy zajlik, hogy a gyümölcsöket sorban, egyre nagyobb töménységű szirupfürdőkkel itatják át ügyelve a folyamatosságra, hogy a cukor úgy lépjen a gyümölcs víztartalmának helyére, hogy közben ne keményítse meg a gyümölcshúst. A kandírozott narancshéj édes, kesernyés, narancsízű alapanyag, főként sütemények készítéséhez használják. Mivel a narancshéj víztartalma meglehetősen alacsony, ezért a kandírozás folyamata akár 1-2 nap alatt is végbemehet, szemben a lédús gyümölcsökkel, ahol akár egy hónapig is eltarthat a gyártás.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, sötét, hűvös helyen.

242 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek