Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Galambleves töltikével

Galambleves töltikével
Galambleves töltikével
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"A konyha ablakában ült három galamb alant
a mélység ásított,
szemben a mélyzöld pázsiton
a hepehupa dombokon
egy tingli-tangli nyírfa állt,
ezüstös hangon furulyált."
(Horgas Béla verse)

Na, nem ezeket a galambokat főztem meg! Azok még ma is ott ücsörögnek talán. Az én galambocskáim már előkészítve, megtisztítva kerültek hozzám. Mindenki azt mondja, finom a levese, hát főztem belőle egy jó levest.
Ma már ritka madár a tányérunkon a galamb, nekem is újdonság volt, de régen ha beteg volt a családban, gyakran főztek neki galamblevest.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A töltiékhez

ajánlat

Aki szereti a rozmaringot, dobhat a levesbe egy kisebb ágacskát, jól illik a galambhúshoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A galambocskákat feltesszük főni kb 3,5 liter vízben. Amint felfőtt, lehabozzuk, ha szükséges.
  2. Ezután rögtön hozzá is adjuk a megtisztított zöldségeket. Fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük.
  3. Közben gyorsan összeállítjuk a töltikét. A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés zsiradékon megdinszteljük.
  4. A májat aprítjuk, vagy elkaparjuk a vágódeszkán.
  5. A petrezselyem zöldjét szintén apróra vágjuk.
  6. A beáztatott, majd kicsavart kenyeret egy tálba tesszük, hozzádjuk a májat, a petrezzelymet, a tojást, a hagymát és a fűszereket. Jól összekeverjük, még jobb, ha kézzel jól összedolgozzuk.
  7. Follpack-ba tesszük, rúd formára szorosan felcsavarjuk, majd óvatosan beleengedjük a levesbe.
  8. Mire a leves elkészül (kb. 40 perc), a töltike is megfő.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 062
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves galambból, zöldséges galambleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Sat, 2011-09-24 04:16

Pedig szellemes:)))
A leves pedig teljesen rendben van.
Bár a galambról, mint olyanról nektek már nyilatkoztam.
Z.
...a tölteléket nem kéne valami bélfélébe ( libanyakba? ) rakni?
Leadná a levesbe az ízét, meg a színét.
Vagy pont az a cél, hogy ne színezze?
Őszintén érdekelne.
Ilyet én még nem csináltam.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sun, 2011-09-25 13:05

Szia Z!
Olyat ettünk már hogy töltött kacsanyak.Hú nagyon finom volt.Amikor csak simán húslevesben főzzük a tölteléket nem töltjük bőrbe.Kevés is lenne ami egy vagy két nyakba beleférne.Ezért így csinálom inkább.
Meg hát bevallom leginkább csirke vagy tyúk.Abba meg mi fér...
Ha pl.tyúkhúslevest főzöl feltétlenül próbáld ki ezt a tölteléket.Nagyon finom.
Üdv Bogi.

858
galamb 1 kg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 3 db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
kelkáposzta 1 kis db
zeller 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3.5 l
kenyér 2 szelet
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 2 db
galambmáj 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint