Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ököruszály leves

Ököruszály leves
Ököruszály leves
255 perc / előkészület: 15 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marhafarokból lehet az egyik legfinomabb húslevest főzni, ami vetekszik a disznóvágási orjalevessel, az aranylóan gyöngyöző tyúkhúslevessel és talán gyöngytyúkból vagy a fácánból főtt levessel is.  Az ököruszályhoz sajnos ritkán lehet hozzá jutni, akkor is "aranyáron" mérik. De egyszer élünk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A főtt  hús mellé feketeszeder szószt ajánlok. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhafarkat megmossuk, ízeinél kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, habját leszedjük.

  2. Beletesszük a fűszereket, takarék lángon lassan főzzük (éppen, hogy csak gyöngyözzön, hogy szép tiszta színe legyen) kb. 3 órát fedő nélkül.

  3. Majd beletesszük a megtisztított zöldségeket.
  4. Amikor a benne levők megfőttek, pár perc pihentetés után leszűrjük. Megfelelő mennyiségű leszűrt levesbe belefőzzük a házi készítésű cérnametéltet.

  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 34 407
elküldve: 5
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marhahúsleves, húsleves marhafarokból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:04

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2014-09-25 16:25

Kedves b-n.
Köszönöm. Eme nyilatkozat jó ízlésre vall!
Kellemes hétvégét kívánok. Üdv. Marcsi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2011-10-17 20:25

Kedves Koszider!
Köszönöm az elismerésedet, szívemből szóltál. Én, néha marhatérdét szoktam beletenni ha sikerül szerezni.
Azon aztán van cupákolni való.
Marcsi.

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-10-16 09:36

Csatlakozom! Szerintem is a marhafarok a legjobb húsleves-alapanyag: jó sok hús van rajta, a leszopogatás külön élvezet és gyönyörű, sötét arany lesz a leves színe. Az íze is ennek a legjobb, erőteljes. (Mondjuk, én még egy kis szegyet is szoktam belecsempészni, mert azon a kövérje olyan lesz, mint a velő, nyamm.) Bárki bármit mond: marhahúsleves forever!
Koszider

897
marhafarok 1.2 kg
fehérrépa 2 db
petrezselyem 4 szál
pasztinák 1 kis db
sárgarépa 2 db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
zellerlevél 2 db
gomba 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 db
paprika 1 db
paradicsom 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
cérnametélt 250 g
víz 3 l