Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű bárányleves

Egyszerű bárányleves
Egyszerű bárányleves
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bárány ízét kiemelő egyszerű, sűrű leves. Slow Cookerban és a főzőlapon is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A bárányhoz a rozmaring is jól illik, így a leves egymagában is finom. Ha tartalmasabb ételre vágyunk kenyérrel, pirítóssal is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A slow cookerba fél liter forró vizet öntünk, és beledobjuk a megtisztított, felszelt fokhagymát. Magas hőfokon főni hagyjuk. Ha főzőedényben készítjük, ahhoz 1 liter vizet felforralunk - így nem kell adogatnunk hozzá, mint a slow cookerban készülthez - és ugyanúgy beledobjuk a felszelt fokhagymát. Hagyjuk gyöngyözve forrni.
  2. A bárányhúsról lefejtjük a hártyát, levagdossuk a zsírt. 2 cm-es kockákra vágjuk, és a vízbe dobjuk. Félkészre főzzük kb. fél óra alatt.
  3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a félkészre főtt bárányhúshoz adjuk. A slow cookerba annyi forró vizet öntünk, hogy a burgonyát ellepje.
  4. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában 4 cikkre vágjuk, majd felszeleteljük. A majdnem készre főtt burgonyára szórjuk, és elkeverjük. Ha szükséges, forró vízzel felöntjük.
  5. A pok-choi-t megmossuk, keresztben felszeleteljük, és a zöldséges bárányhúshoz adjuk.
  6. Beleszórjuk a rozmaringot, sót és borsot, elkeverjük. Addig főzzük, míg minden megpuhul. Melegen tálaljuk 4 főre.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bárányragu, bárány zöldségekkel főzve, rozmaringos bárány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390
bárányhús 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 2 közepes db
cukkini 2 közepes db
pak-choi 1 db
rozmaring 1 csipet
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l