Galambmáj
859 kcal
Galambleves töltikével
Leírás
Hazánkban korábban komoly hagyománya volt a húshasznú galamb tenyésztésének, illetve a galambból készült ételek fogyasztásának, ma azonban már kevés a tenyésztő és galambhúst is ritkán találni akár a boltokban vagy henteseknél, akár az éttermek étlapján. A galamb húsa rendkívül ízletes, zamatos, fehérjetartama magas, kalóriatartama viszont alacsony, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. A galambmáj zsenge, ízletes, általában töltelék alapanyagként használják akár galambleves, akár töltött galamb készül, de természetesen ehetjük magában is, például sütve vagy resztelten.
100 g Galambmáj
fehérjetartalom
16.92 g
zsírtartalom
345004.118 g
szénhidráttartalom
0.73 g
víztartalom
76.46 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
297 mg
Nátrium
71 mg
Magnézium
19 mg
Vas
8.99 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.853 g
Kolin
194.4 mg
C vitamin
17.9 mg
Niacin - B3 vitamin
9.728 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
16.92 g
Zsír
telített zsírsav
1.563 g
egyszeresen telített zsírsav
1.249 g
többszörösen telített zsírsav
1.306 g
koleszterin
345 g
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
8.99 mg
Magnézium
19 mg
Foszfor
297 mg
Nátrium
71 mg
Cink
2.67 mg
Réz
0.492 mg
Mangán
0.255 mg
Szelén
54.6 µg
szénhidrát
víz
76.46 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.305 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.778 mg
Niacin - B3 vitamin
9.728 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
6.233 mg
Folát
588 µg
Kolin
194.4 mg
Retinol
3290 µg
Alfa-karotin
11 µg
Béta-karotin
56 µg
Béta-kriptoxantin
11 µg
Likopin
40 µg
E vitamin
0.7 mg
B12 vitamin
16.58 µg
A vitamin
3296 µg
C vitamin
17.9 mg
B6 vitamin
0.853 g