Galambmáj

Ezen a képen: Galambmáj

Leírás

Hazánkban korábban komoly hagyománya volt a húshasznú galamb tenyésztésének, illetve a galambból készült ételek fogyasztásának, ma azonban már kevés a tenyésztő és galambhúst is ritkán találni akár a boltokban vagy henteseknél, akár az éttermek étlapján. A galamb húsa rendkívül ízletes, zamatos, fehérjetartama magas, kalóriatartama viszont alacsony, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. A galambmáj zsenge, ízletes, általában töltelék alapanyagként használják akár galambleves, akár töltött galamb készül, de természetesen ehetjük magában is, például sütve vagy resztelten.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben rövid ideig eltartható, vagy fagyasztóban.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek