Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sült kacsa wok zöldségekkel és rizstésztával

Fűszeres sült kacsa wok zöldségekkel és rizstésztával
Fűszeres sült kacsa wok zöldségekkel és rizstésztával
140 perc / előkészület: 10 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagy kedvenc a kacsahús, mert nagyon ízletes, könnyen elkészíthető, sokféle körettel tálalható. Ezúttal egy keleties változatot készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Sült kacsacomb és -mell

Pirított wok zöldségek

Rizstészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült kacsacomb és -mell

  1. Megtisztítjuk, átmossuk a kacsahúst, majd a bőrét beirdaljuk.
  2. Egy jénai tálba bőrével lefelé fektetjük, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és ízlés szerint 2-3 fokhagymagerezdet rászeletelünk.
  3. Lefedve omlósra sütjük (kb. 2 óra), közben szükség szerint a kisült fűszeres zsírral meglocsoljuk.
  4. Ha megsült, akkor átfordítjuk a húst, és a bőrét ropogósra grillezzük.

Pirított wok zöldségek

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A wokban felforrósítjuk a kókuszolajat (ha az olaj folyamatosan forró, akkor lesznek a zöldségek ropogósak).
  2. A kókuszolajban először a nagyobb kockákra darabolt vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatjuk, hozzátesszük a hasábokra szeletelt sárgarépát, majd pár perc múlva a cukkinit, majd a sót, borsot. Kb. 10 percig kevergetve pirítjuk a zöldségeket. Szükség esetén tehetünk hozzá kevés vizet, szójaszószt, esetleg petrezselyemzöldet.
  3. Majd hozzátesszük a zöldborsót és a bambuszrügyet, és az utolsó pár percben a babcsírát is, hogy az ízek összeálljanak.
  4. Lehúzzuk a tűzről, és majd a kész tésztához keverjük.

Rizstészta

  1. Bő, sós vízben kifőzzük a rizstésztát, majd leszűrjük (2-3 perc alatt megfő).
  2. Összekeverjük a ropogós zöldségekkel, majd a szeletekre vágott kacsahússal tálaljuk, melyet a pecsenyelével meglocsolunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 781
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
41 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsasült

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1093
kacsamell 2 közepes db
kacsacomb 2 közepes db
himalája só 2 teáskanál
négyszínű bors 1 teáskanál
majoranna 2 teáskanál
rozmaring 2 szál
fokhagyma 2 gerezd
kókuszolaj 5 ek
sárgarépa 6 kis db
cukkini 1 közepes db
zöldborsó 15 dkg
bambuszrügy 30 dkg
mungóbabcsíra 25 dkg
himalája só 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 8 gerezd
rizstészta 25 dkg
himalája só 1 ek