Rosé kacsamell gratin burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g kacsamell270 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
20g áfonyadzsem56 kcal
-
75g gránátalma35 kcal
Összesen
808
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
800g kacsamell1080 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
80g áfonyadzsem222 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
Összesen
3230
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
15.6g burgonya9 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
15.6g főzőtejszín20 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
31.2g kacsamell42 kcal
-
11.7g vörösbor10 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3.1g áfonyadzsem9 kcal
-
11.7g gránátalma5 kcal
Összesen
125
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2285.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 1391 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 429.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 311 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
808
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.8 g
Zsír
-
Összesen 177.2 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9140.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 671 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 2389 mg
-
Nátrium 5565 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1719 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1264 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 606 mg
-
Retinol - A vitamin: 1243 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
3230
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
4 db burgonya
-
1 nagy db vöröshagyma
-
400 ml főzőtejszín
-
10 dkg vaj
-
2 teáskanál só
-
0.5 teáskanál bors
-
0.5 teáskanál szerecsendió
-
0.8 kg kacsamell
-
3 dl vörösbor
-
1 db fahéjrúd
-
1 teáskanál szegfűszeg
-
4 ek áfonyadzsem
-
1 db gránátalma
Elkészítés
- A burgonyákat és a hagymát uborkagyalun vagy késsel vékonyra szeljük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd ezután rétegesen elkezdjük belepakolni a burgonyát és a hagymát. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk, szerecsendióval megszórjuk, majd egy kis olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt megismételjük, majd az utolsó rétegre már csak burgonyát teszünk, ezzel lefedve az egészet. Ezután ráöntjük a tejszínt, és 160 fokos sütőben alufólia alatt 35-40 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben az alufóliát eltávolítjuk.
- Miközben sül, nekiláthatunk a kacsának: A kacsamell bőrét beirdaljuk, figyelve arra, hogy a húst ne vágjuk meg. Sózzuk, borsozzuk. Hideg serpenyőbe helyezzük a bőrös oldalával lefelé, és mindenféle zsiradék nélkül sütni kezdjük. Így sütjük 4-5 percig, majd átfordítjuk. Ugyanennyi ideig sütjük a másik oldalát is, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (a bőrös oldalával felfelé). Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Ezután 5-6 percig pihentetjük, közben párszor átfordítjuk.
- Vörösbor-redukció: A vörösbort felforraljuk, teszünk bele egész fahéjat és szegfűszeget, majd a 2/3-ára "visszaredukáljuk". Amikor a kellő mennyiség elpárolgott, hozzáadjuk a lekvárt, főzzük 2 percig, és egy serpenyőbe átöntve sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük óvatosan hozzáadni a maradék vajat. Folyamatosan kevergetjük!
- Gránátalmával esetleg madársalátával tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7262
- Feltöltés dátuma: 2017. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17514 recept
Egy szép rózsaszínre sült kacsamell különleges körettel, gratin burgonyával. Mellé a mártás áfonyás-vörösboros "redukció", amitől a neve ellenére nem kell megijedni.