r
Nosalty Logó

Rosé kacsamell gratin burgonyával

NS
Rosé kacsamell gratin burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

808
Kalória
42.7g
Fehérje
46.5g
Szénhidrát
44.3g
Zsír
429.8g
Víz
242.8g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
22.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    429.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 808 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9140.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    5565 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    186 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1719 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 3230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat és a hagymát uborkagyalun vagy késsel vékonyra szeljük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd ezután rétegesen elkezdjük belepakolni a burgonyát és a hagymát. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk, szerecsendióval megszórjuk, majd egy kis olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt megismételjük, majd az utolsó rétegre már csak burgonyát teszünk, ezzel lefedve az egészet. Ezután ráöntjük a tejszínt, és 160 fokos sütőben alufólia alatt 35-40 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben az alufóliát eltávolítjuk.
  2. Miközben sül, nekiláthatunk a kacsának: A kacsamell bőrét beirdaljuk, figyelve arra, hogy a húst ne vágjuk meg. Sózzuk, borsozzuk. Hideg serpenyőbe helyezzük a bőrös oldalával lefelé, és mindenféle zsiradék nélkül sütni kezdjük. Így sütjük 4-5 percig, majd átfordítjuk. Ugyanennyi ideig sütjük a másik oldalát is, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (a bőrös oldalával felfelé). Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Ezután 5-6 percig pihentetjük, közben párszor átfordítjuk.
  3. Vörösbor-redukció: A vörösbort felforraljuk, teszünk bele egész fahéjat és szegfűszeget, majd a 2/3-ára "visszaredukáljuk". Amikor a kellő mennyiség elpárolgott, hozzáadjuk a lekvárt, főzzük 2 percig, és egy serpenyőbe átöntve sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük óvatosan hozzáadni a maradék vajat. Folyamatosan kevergetjük!
  4. Gránátalmával esetleg madársalátával tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy szép rózsaszínre sült kacsamell különleges körettel, gratin burgonyával. Mellé a mártás áfonyás-vörösboros "redukció", amitől a neve ellenére nem kell megijedni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek