Nosalty Logó

Szőlős kacsamell

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Szőlős kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sütéshez

A hús pácolásához

Összesen 239 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sütéshez

A hús pácolásához

Összesen 719 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sütéshez

A hús pácolásához

Összesen 82 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 239 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3791.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    2772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3754 micro
  • β-crypt
    925 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 719 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

A sütéshez

A hús pácolásához

Elkészítés

A sütéshez

  1. A kacsamell-filét vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a keményítőbe, és meglocsoljuk 2 ek szójaszósszal, lefedve 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  2. A wokban felforrósítjuk az olajat, amikor már füstöl, beledobjuk a kacsamell csíkokat és erős lángon addig pirítjuk, míg a szélei elkezdenek barnulni, ekkor hozzáadjuk a az újhagyma és a paprika csíkokat, a gyömbér és fokhagyma reszeléket, majd a Worchester - és a szójaszószt, aztán a szilvalekvárt. Egyet fortyantunk rajta és felengedjük a levessel. Forraljuk 2-3 percig, eztán a szőlőt is beletesszük, összekeverjük 10-20 másodpercig és már el is zárhatjuk a gázt. Addigra besűrűsödött a szósz is.
  3. Gnocchival tálaltam, megszórva kevés rózsaborssal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1767
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Gyors ebéd, melyet Kaldeneker György oldalán találtam. Igaz, kimaradt a szójacsíra és a cukorborsó is, de ez így is nnnagyon finom volt.

Hozzászólások

Hozzávalók

A sütéshez

A hús pácolásához

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.