Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős kacsamell

Szőlős kacsamell
Szőlős kacsamell
18 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors ebéd, melyet Kaldeneker György oldalán találtam. Igaz, kimaradt a szójacsíra és a cukorborsó is, de ez így is nnnagyon finom volt.

hozzávalók / 3 adag

A sütéshez

A hús pácolásához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamell-filét vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a keményítőbe, és meglocsoljuk 2 ek szójaszósszal, lefedve 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  2. A wokban felforrósítjuk az olajat, amikor már füstöl, beledobjuk a kacsamell csíkokat és erős lángon addig pirítjuk, míg a szélei elkezdenek barnulni, ekkor hozzáadjuk a az újhagyma és a paprika csíkokat, a gyömbér és fokhagyma reszeléket, majd a Worchester - és a szójaszószt, aztán a szilvalekvárt. Egyet fortyantunk rajta és felengedjük a levessel. Forraljuk 2-3 percig, eztán a szőlőt is beletesszük, összekeverjük 10-20 másodpercig és már el is zárhatjuk a gázt. Addigra besűrűsödött a szósz is.
  3. Gnocchival tálaltam, megszórva kevés rózsaborssal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 547
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pirított kacsamellcsíkok szójaszószban, kacsamell szőlős-gyömbéres szósszal, kacsamell gnocchival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

242
olívaolaj 2 ek
gyömbér 2 cm
fokhagyma 1 gerezd
újhagyma 2 közepes db
szójaszósz 2 ek
worcestershire-szósz 2 ek
zöldség alaplé 20 ml
piros kaliforniai paprika 1 db
szilvalekvár 2 ek
szőlő 6 dkg
rózsabors 1 teáskanál
kacsamell 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek