r
Nosalty Logó

Kacsamell whisky-s őszibarack mártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vicikó
Kacsamell whisky-s őszibarack mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1692 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 423 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2791.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    510 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1692 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamellet ropogósra, omlósra megsütjük. Amint kész, a zsírját leöntjük, és a megmaradt szaftot (kb. 100 ml-t) egy kisebb lábasba öntjük.
  2. Hozzáöntünk kb 300 ml forró vizet, és felforraljuk.
  3. Ezalatt a lisztet csomómentesre kikavarjuk a léből kivett pár kanál szafttal, majd ezt visszaöntve újból felforraljuk.
  4. A barackkompót 3/4 részét apró kockákra vágjuk, és a szaftba tesszük. Beleöntjük a whisky-t, és a befőtt levéből is kb. 150 ml-t. Pikánsan édesnek kell lennie, ízlés szerint 1mk cukrot is tehetünk bele.
  5. Levesszük a tűzről, és a tányérokon a kacsa mellé adagoljuk a gyümölcsöt a szósszal.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8243
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamell whisky-s őszibarack mártásban
Vicikó 251 recept

Az egyik kedvenc eledelünk a kacsa.:-) Ma egy ünnepi vacsora lett belőle. Már többször készítettem, így barackszósszal is, nagyon finom, kellemes ízű. Köretnek párolt rizst, burgonyapürét készíthetünk hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek