Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros fácánhúsleves

Fehérboros fácánhúsleves
Fehérboros fácánhúsleves
160 perc / előkészület: 10 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves isteni, annak ellenére, hogy viszonylag kevés zöldséggel készült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konyhakész fácánt vízbe áztatjuk, majd a még meglévő toll tövektől megtisztítjuk. Kettévágjuk. Alaposan megmossuk a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezzük a csontokat és a fácánt, feleresztjük vízzel, hogy bőven ellepje, s elkezdjük főzni.
  2. Amíg a leves fő, megpucoljuk és felvágjuk a zöldségeket, a chiliket egészben hagyjuk.
  3. Két óra elteltével leszedjük a habját, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük, s tovább főzzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
  4. Közben kifőzzük a tésztát.
  5. Amikor kész, beleöntjük még a bort, elzárjuk a tűzhelyet, s hőtartáson hagyjuk.
  6. Tálaláskor szedünk le a csontokról húst, a tányérba rakjuk, szedünk rá levest, teszünk bele tésztát, díszítjük egy chilivel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 454
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves fácánból, fácánleves fehérborral, fehérboros fácánleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

507
fácánhús 60 dkg
marhacsont 50 dkg
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
csiperkegomba 1 nagy db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
chili 4 db
paradicsom 1 nagy db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
borókabogyó 6 db
szegfűszeg 3 db
fekete bors 1 kk
fekete bors 1 kk
gyömbér 1 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
sáfrány 1 késhegynyi
köménymag 1 kávéskanál
fehérbor 1 dl
cérnametélt 15 dkg
víz 1.5 l